Μαγικά, Δημιουργικά, Μελωδικά Xριστούγεννα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Equipoize Equipoize

Μαγικά, Δημιουργικά, Μελωδικά Xριστούγεννα στον «Ελληνικό Κόσμο» στις 14,15,21,22 & 23 Δεκεμβρίου 2013 μια σειρά από ολοήμερες παράλληλες δράσεις υποδέχονται τα παιδιά και τους γονείς τους.

Στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου», τα παιδιά συναντούν αταξίδευτους βασιλιάδες, ευγενικούς κλόουν, εκκεντρικούς ζογκλέρ και ονειροπαρμένες κοπέλες πάνω σε μονόκυκλα, ακούνε μαγικές παιδικές φωνές, συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, παίζουν σε πολύχρωμες παραστάσεις τσίρκου και κάνουν μια χριστουγεννιάτικη ευχή για όλα τα ζώα του πλανήτη!

Ειδικότερα:

1. Παιδική χορωδία & παιδική-εφηβική-νέων ορχήστρα ΙΜΕ
Η παιδική χορωδία του «Ελληνικού Κόσμου», με τη συνοδεία της παιδικής-εφηβικής-νέων ορχήστρας του, θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο.

2. Equipoize
EquipoizeEquipoizeΟι Equipoize θα παρουσιάσουν μια σειρά από δρώμενα με επιρροές από το σύγχρονο τσίρκο, το χορό και τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα:
«Gazon!»
Μια βραβευμένη, φρέσκια, πολύχρωμη και μοναδικά κωμική παράσταση, με περίεργες ισορροπίες, ακροβατικές χορογραφίες και παντομίμα κλόουν. Όταν ο Don και η ξαδέλφη του Madona μπλέξουν σε ένα κήπο... τα λουλούδια, τα μανταρίνια, τα μανιτάρια, το γρασίδι, τα ποτιστήρια και ο «σκίουρός» τους, έχουν τη δική τους άποψη!
«Τhe Don»
Ζογκλέρ, κλόουν και μάγος νέας εποχής!
Ο Don είναι μια εκκεντρική προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ ανώριμου παιδιού και διασκεδαστικού ενήλικα, μεταξύ Don Quijote και Don Juan... Μια εντυπωσιακή παράσταση που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με πολλά... κόλπα!
«Eugene»
Με ποιότητες κλεμμένες από το βωβό κινηματογράφο και με τεχνικές κλόουν τσίρκου, o Eugene γυρνάει το κοινό πίσω στο χρόνο, σε μια άλλη εποχή. Με... πολύ ρομαντισμό που δε βρίσκει αντίκρισμα παίρνει τα ρίσκα του και επιδίδεται σε κόλπα που ξεπερνούν τις δυνατότητες του...
«miss Blink» - Circus Clown
Η miss Blink - Γαλλίδα καλλιτέχνις τσίρκου – περιφέρεται πάνω κάτω σε μια ρόδα. Εντυπωσιάζει, ξαφνιάζει, ακροβατεί.
Σεμινάριο/εργαστήριο δεξιοτεχνιών τσίρκου για όλη την οικογένεια!
Το πιο πρωτότυπο εργαστήριο του «Ελληνικού Κόσμου»! Μικροί και μεγάλοι θα μάθουν... πώς να ισορροπούν αντικείμενα στο σώμα, πώς να φτιάχνουν τις δικές τους μπάλες και πώς να «χορεύουν» με δικά τους αντικείμενα. Το εργαστήριο περιλαμβάνει επίσης απλά και προχωρημένα κόλπα με καπέλο και ομαδικά παιχνίδια ζογκλάζ!

Λίγα λόγια για τους Equipoize
Οι Equipoize, ένα δυναμικό ελληνογαλλικό ντουέτο αναγνωρισμένο από ευρωπαϊκούς καλλιτεχνικούς φορείς, δημιουργούν παραστάσεις για παιδιά με επιρροές από το σύγχρονο τσίρκο, το χορό και τη μουσική.

3. Εκπαιδευτικό κυνήγι θησαυρού βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος» από την ομάδα Παι-ζώντας
Η Ομάδα Παι-ζώντας παρουσιάζει την εκπαιδευτική δράση «Ο βασιλιάς Αταξίδευτος», ένα εκπαιδευτικό κυνήγι θησαυρού βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Μέσα από ένα περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού, με πολλές δοκιμασίες με σταθμούς, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και συμμετοχή των αισθήσεων, τα παιδιά διεισδύουν στις μαγικές εικόνες και τα μηνύματα του παραμυθιού, κάνοντας ένα μικρό ταξίδι μέσα στον κόσμο του Αταξίδευτου..

Πρόκειται για την ενσάρκωση– διασκευή σε διαδραστικό παιχνίδι, της υπόθεσης του βιβλίου «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟΣ» της Νάνσης Τρικκαλίτη σε εικονογράφηση Έλενας Ζουρνατζή, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο: Η ζωή στο λαμπερό παλάτι του Βασιλιά Αταξίδευτου έμοιαζε να κυλάει ειρηνικά κι ευτυχισμένα. Τα σαλόνια του άστραφταν από πλούτο και ομορφιά, οι βιβλιοθήκες του έγερναν απ' τα πολλά βιβλία κι από τις κουζίνες αναδύονταν μέρα και νύχτα γαργαλιστικές μυρωδιές. Τι συμβαίνει όμως όταν ξαφνικά εξαφανίζεται η όμορφη Βασίλισσα Ψάξε Δε Θα Με Βρεις κι ο βασιλιάς ακούει στον ύπνο του φωνές; Μπορεί ένα δύσκολο ταξίδι να σε μάθει να ζεις και ν' αγαπάς; Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος έχει το μυστικό...

Λίγα λόγια για την Ομάδα Παι-ζώντας
Η Ομάδα Παι-ζώντας αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και επαγγέλματα. Ένα σύνολο, γυμναστών, δασκάλων παιδικού θεάτρου, προσκόπων, ηθοποιών, εκπαιδευτών και οδηγών υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά πρώτα από όλα ανθρώπων που αγαπούν τα παιδιά και πιστεύουν στη διαπαιδαγώγηση και την επικοινωνία, κυρίως μέσω του παιχνιδιού και της επαφής με τη φύση. Όπως δηλώνουν: «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον επικοινωνούμε, αλλά πάνω από όλα αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο παι – ζούμε. Έτσι ακριβώς, και πριν από όλους βιώνουμε εμείς οι ίδιοι το παιχνίδι..»
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ δημιουργούν εδώ και χρόνια ξεχωριστά βιβλία για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, και εκπαιδευτικά εργαλεία για μεγάλους. Τα πακέτα για το περιβάλλον, τα Μεγάλα Βιβλία, οι δημιουργίες του Eric Carle, τα εικονογραφημένα βιβλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα συνθέτουν την ιδιαίτερη παρουσία των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Πράσσειν ΆλογαΠράσσειν Άλογα

4. ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»
15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά
Στα πλαίσια του αφιερώματος στα 15 χρόνια του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» που πραγματοποιείται φέτος στον «Ελληνικό Κόσμο» παρουσιάζεται μεγάλη αναδρομική έκθεση με κούκλες, κατασκευαστικά στάδια και βίντεο από παραστάσεις της ομάδας, από το 1998 μέχρι σήμερα.
Η έκθεση περιλαμβάνει 14 διαφορετικές ενότητες που παρουσιάζουν την πορεία της ομάδας μέσα από 100 κούκλες σε διάφορα μεγέθη και τεχνικές, σκηνικά, κοστούμια, μάσκες και παιχνίδια. Η έκθεση απευθύνεται σε παιδιά και γονείς αλλά αφορά και τους ανθρώπους του Θεάτρου και των Εικαστικών.
Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» έχει αφήσει έντονο στίγμα γιατί τόλμησε να προτείνει θεματολογία, εικαστική σκηνογραφία σε κούκλες, σκηνικά, κοστούμια και σκηνοθετική άποψη αποδεσμευμένη από τα κλισέ του παιδικού θεάτρου. Έτσι παρουσίασε ένα δυνατό καλλιτεχνικό έργο που αγγίζει παιδιά και ενήλικες, ένα χορό σώματος ηθοποιού και κούκλας με έμφαση στο εικαστικό αποτέλεσμα.

5. «Το Δέντρο των Ευχών» από την Animal Action
Ένα μεγάλο, λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο περιμένει να στολιστεί από φιλοζωϊκές Ευχές! Τα παιδιά θα σχεδιάσουν χάρτινα στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα είναι τι άλλο....τα αγαπημένα τους ζωάκια...!
Πίσω από κάθε στολίδι, κάθε παιδί θα γράψει μια δική του ευχή για τα ζώα!!

Λίγα λόγια για την Animal Action
Η Animal Action-Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα, είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο τη συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής των ζώων στην Ελλάδα. Δεν επιδοτείται από το κράτος και στηρίζεται από μέλη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Animal Action ως μια Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση αναλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  • Πρόγραμμα Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων
  • Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών: η ειδικευμένη σε ιπποειδή κινητή κτηνιατρική ομάδα της Animal Action διοργανώνει εκστρατείες περίθαλψης αλλά και εκπαίδευσης γύρω από την φροντίδα των αγαπημένων μας αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών και πόνι.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά για να δημιουργήσουμε τους μελλοντικούς φιλόζωους.
  • Ομάδες Πίεσης (lobbying): Εφαρμογή και βελτίωση των νόμων που αφορούν στα ζώα. Μεγάλη επιτυχία της Animal Action σημειώθηκε με την ψήφιση του τελευταίου νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την προστασία των ζώων, καθώς για πρώτη φορά και με πανευρωπαϊκή πρωτιά, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θέαμα και άλλες συναφείς δραστηριότητες (π.χ. τσίρκο, δελφινάρια, κλπ)!
  • Εκστρατείες υπέρ της προστασίας των παραγωγικών ζώων (αυγά, μεταφορά ζώων, κλωνοποίηση) ως αποκλειστικός εκπρόσωπος του Eurogroup for Animals.

Παράλληλα με τις δράσεις, μια σειρά από γιορτινές εκπλήξεις περιμένουν όλες τις μέρες τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους. Παράλληλα μπορούν να προμηθευτούν στολίδια, γούρια, βιβλία, κοσμήματα και άλλες ιδέες για τα δώρα τους, από το πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου».

 

Πληροφορίες
Μαγικά, Δημιουργικά, Μελωδικά Xριστούγεννα
στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ημέρα: 14,15,21,22 & 23 Δεκεμβρίου 2013

Ώρα έναρξης
Σάββατο 14 & 21 Δεκεμβρίου 11:00-16:00
Κυριακή 15 & 22 Δεκεμβρίου 10:00-18:00
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 11:00-17:30

Εισιτήριο: Χριστουγεννιάτικο πάσο για παιδιά: 10 ευρώ. Συνοδοί δωρεάν
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής: τηλ. 212 254 0000

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού,
Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 14/12
12:00-12:50
«miss Blink» Equipoize
13:30-14:00
Συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του "Ελληνικού Κόσμου"
14:30-14:50
"Eugene" Equipoize
11:00-16:00
ΕΚΘΕΣΗ "ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;" Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" 15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά
11:00-16:00
"Το Δέντρο των Ευχών" Animal Action

Κυριακή 15/12
11:00-11:50
«miss Blink» Equipoize
12:30-13:00
Συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του "Ελληνικού Κόσμου"
14.00-14.30
"Don" Equipoize
15.00-16.00
Σεμινάριο/εργαστήριο δεξιοτεχνιών τσίρκου για όλη την οικογένεια! Equipoize
16:30- 17:00
«Gazon» Equipoize
10:00-18:00
ΕΚΘΕΣΗ "ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;" Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" 15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά
10:00-18:00
"Το Δέντρο των Ευχών" Animal Action

Σάββατο 21/12
11:20-12:10
«miss Blink» Equipoize
12:30-14:00
Κυνήγι Θησαυρού "Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος" Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο από την ομάδα Παί-ζώντας
14:30-14:50
"Eugene" Equipoize
11:00-16:00
ΕΚΘΕΣΗ "ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;" Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" 15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά
11:00-16:00
"Το Δέντρο των Ευχών" Animal Action

Κυριακή 22/12
10:30-11:20
«miss Blink» Equipoize
11:30-12:30
Σεμινάριο/εργαστήριο δεξιοτεχνιών τσίρκου για όλη την οικογένεια! Equipoize
12:30-14:00
Κυνήγι Θησαυρού "Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος" Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο από την ομάδα Παί-ζώντας
14:10-14:30
"Don" Equipoize
15:00-15:30
«Gazon» Equipoize
16:00-17:30
Κυνήγι Θησαυρού "Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος" Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο από την ομάδα Παί-ζώντας
10:00-18:00
ΕΚΘΕΣΗ "ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;" Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" 15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά
10:00-18:00
"Το Δέντρο των Ευχών" Animal Action

Δευτέρα 23/12
11:00-11:50
«miss Blink» Equipoize
12:00-13:30
Κυνήγι Θησαυρού "Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος" Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο από την ομάδα Παί-ζώντας
14:00-14:30
"Don" Equipoize
16:00-16:30
«Gazon» Equipoize
11:00-17:30
ΕΚΘΕΣΗ "ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;" Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ" 15 χρόνια πορείας ανάμεσα στο θέατρο και στα εικαστικά
11:00-17:30
"Το Δέντρο των Ευχών" Animal Action