Εκδήλωση μνήμης για τον ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ

Ο ΠΕΡΣΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Σύλλογος και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ τιμούν τη μνήμη του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ, σε μια εκδήλωση για το έργο του, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο χώρο της Darius Carpets (Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι, στο ισόγειο).

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Δημήτρης Γιατζουζάκης, Σκηνοθέτης
Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, Συγγραφέας

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δρ. ΣΑΪΝΤ ΡΑΦΑΤΙ, μέλος του ΔΣ του Περσοελληνικού Συλλόγου.

Ποιήματα του Φερεϋντούν Φαριάντ θα διαβάσει η ΤΖΕΝΗ ΔΡΙΒΑΛΑ, σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,
Τη συζήτηση θα συντονίσει η ΑΡΙΑΝΑ ΝΤΑΡΒΙΣ ΤΑΜΠΑΡ, μαθήτρια του Φερεϋντούν Φαριάντ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο χώρο της Darius Carpets (Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι, στο ισόγειο).

"Τον Φερεϋντούν τον γνώρισα τις δύσκολες εποχές, αρχές του 1990, τότε που στα Κάτω Πατήσια τον κυνηγούσαν οι ρατσιστές", αναφέρει ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, σε συνέντευξή του στο culturenow.gr.

Και συμπληρώνει: "Έτυχε να του πάρω την πρώτη και τελευταία συνέντευξη της ζωής του στην Ελλάδα. Συνδεθήκαμε μέσα από την ποίηση και τη λογοτεχνία γενικότερα. Λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει γευματίσαμε σπίτι μου και μιλήσαμε για πολλά. Είχε γυρίσει από ένα ταξίδι του στην Αμερική. Είχε χάσει στον υπολογιστή του την μετάφραση των έργων του Ελύτη για τον εκδοτικό οίκο της Τεχεράνης και κόντευε να τρελαθεί. Τα βρήκαμε αφού ενεργοποιήσαμε το κέντρο Yahoo μέσω ειδικών και ηρέμησε. Όμως η αρρώστια του επιδεινώθηκε απ' αυτό το γεγονός και λίγο καιρό μετά κατέληξε στο νοσοκομείο"...

Το ταξίδι του Φερεϋντούν

Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το βιβλίο Το ταξίδι του Φερεϋντούν, μια ιστορία για τον κάθε Φερεϋντούν που αναζητεί έναν καλύτερο κόσμο, την οποία έγραψε ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος και εικονογράφησε η Φιρουζέ Αχλαγί. Το βιβλίο "είναι μια υπενθύμιση για τη ζωή του κάθε Φερεϋντούν, που σβήνει στο Αιγαίο σε μια βάρκα ή καταλήγει να σέρνεται στα στενά της Ομόνοιας χωρίς προοπτική", σημειώνει ο συγγραφέας του Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τηλ. 210 3632788
Darius Carpets, τηλ. 210 7751187