3o Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου «Τα παιδιά πάνε σινεμά»

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου, «Τα παιδιά πάνε σινεμά», επιστρέφει για 3η χρονιά στον Cine Παράδεισο από τις 12 Οκτωβρίου 2013 μέχρι τις 4 Μαΐου 2014.
Το Φεστιβάλ προσπαθεί να δημιουργήσει μια διέξοδο στην δύσκολη κρίση που διέπει την ελληνική οικογένεια. Είναι ένα φεστιβάλ, που παρόλο τις υψηλές παροχές του, προσπαθεί και καταφέρνει να είναι πολύ προσιτό σε όλους. Επίσης, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα ενταχθούν 3 ειδικά τετραήμερα προβολών σε χώρους έκπληξη, που όλα θα έχουν ανταλλακτικό εισιτήριο για στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Μανιφέστο Festival
• Ο κινηματογράφος είναι τέχνη και η πιο δημοφιλής ψυχαγωγία.
• Ο κινηματογράφος διαπαιδαγωγεί, μορφώνει και ψυχαγωγεί όλες τις ηλικίες.
• Οι ταινίες του φεστιβάλ είναι παράθυρο για γνωριμία με άλλους πολιτισμούς.
• Το εισιτήριο μας είναι φθηνό (2 ευρώ), γιατί τα παιδιά και οι γονείς δεν πρέπει να αποκλείονται από όλα τα παραπάνω.

Ένα σύντομο Ιστορικό:
Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου έγινε τον Ιανουάριο του 2012 με τον τίτλο «Το Σχολείο πάει cinema» για 6 εβδομάδες και μονοπώλησε το ενδιαφέρον περισσότερων από 23.000 θεατών.
Το 2o Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου έγινε από τον Οκτώβριο του 2013 για 32 εβδομάδες με τον τίτλο «Το Σχολείο πάει cinema» και μονοπώλησε το ενδιαφέρον περισσότερων από 70.000 θεατών.
Το καλοκαίρι στις 17-20 Ιουνίου 2013 «τα Παιδιά πάνε cinema» επέστρεψαν στο Θέατρο Κατράκειο και για 4 ημέρες το επισκέφτηκαν πάνω από 25.000 θεατές.

Tα Παιδιά Πάνε Cinema στο Cine Παράδεισος
από τις 12 Οκτωβρίου 2013 έως τις 4 Μαΐου 2014

Φέτος το φεστιβάλ θα έχει δράσεις και πάλι σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου και κυρίως στην κεντρική αίθουσα, τον Παράδεισο. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής και εργαστήρια θεάτρου Σκιών και Μαριονέτας. Στην αίθουσα του θερινού κινηματογράφου του Παράδεισου θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος με φουσκωτά παιχνίδια με την εγγύηση της Air games, που θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά.
Στόχος του Παιδικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου φέτος είναι να το παρακολουθήσουν τουλάχιστον 100.000 θεατές, γονείς και παιδιά, τα Σαββατοκύριακα και τουλάχιστον 35.000 μαθητές στις ειδικές προβολές τις καθημερινές.

OI ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Οι νέες ταινίες θα έχουν την τιμητική τους!!! Ανάμεσά τους Απαισιότατος 2, Βρέχει Κεφτέδες 2, Στρουμφάκια 2, Frozen, Αεροπλάνα, Οι Κρουντς, Turbo, Εpic το μυστικό Βασίλειο του Δάσους, χωρίς όμως να ξεχνάμε και τις παλιές μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.
Θα υπάρχουν θεματικές προβολές-έκπληξη και αφιερώματα σε σπουδαίους καρτουνίστες, αλλά και για πρώτη φορά, Έλληνες σκηνοθέτες ή ηθοποιοί θα μιλάνε για την ταινία τους και θα συζητούν με τα παιδιά.

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πάνω από 100 ταινίες, πάνω από 10 παραστάσεις Μαριονέτας, πάνω από 10 παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και πάνω από 10 παραστάσεις Παιδικού Θεάτρου.

Η κοινωνική προσφορά δε λείπει από το φεστιβάλ! Οι πρώτες 2 ενακτήριες προβολές του φεστιβάλ θα έχουν ακόμα πιο μειωμένο εισιτήριο για παιδιά από οικογένειες ανέργων, ενώ στην Α' προβολή κάθε Σαββάτου η είσοδος θα είναι ανταλλακτική με τρόφιμα ή ρούχα, τα οποία θα συγκεντρώνονται από το πρόγραμμα «Στηρίζω» του Δήμου Κορυδαλλού.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Young Audience Group των Europas Cinemas.

Το μεγαλύτερο Παιδικό Κινηματογραφικό Πάρτι της Αθήνας!!!
ONEIΡΕΨΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ... ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ!
12 Οκτωβρίου 2013- 4 Μαΐου 2014

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Είσοδος 2€ για τις κινηματογραφικές προβολές
Είσοδος 3€ για Μαριονέτες- Θεατρικές Παραστάσεις
Είσοδος 5 € για το Θέατρο Σκιών
Οικογενειακή Είσοδος 2€ (για οικογένειες ανέργων μέχρι 4 άτομα αφορά τις 3 πρώτες προβολές του κάθε Σαββάτου)
Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων:
Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων