Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα»-«Η Ελλάς και ο ξένος»

Balance Balance

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» οργανώνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013 δίμηνο Φεστιβάλ θεατρικών αναλογίων νεοελληνικών έργων.

Μια εκπαιδευτική γιορτή της Δραματικής Σχολής Πρόβα, όπου το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί από τους σπουδαστές της Σχολής, τους καθηγητές και τους αποφοίτους της. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα παρουσιάζεται ένα νεοελληνικό έργο σε μορφή αναλογίου και θα συμμετέχουν και ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί με το Θέατρο Πρόβα.
Θα παρουσιαστούν οκτώ νεοελληνικά έργα και συνολικά θα συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες. Πριν από κάθε παράσταση θα προηγείται εισήγηση από θεατρολόγους. Οι σκηνοθεσίες θα είναι των καθηγητών: Σωτήρη Τσόγκα, Μαίρης Ραζή, Πολυκάρπου Πολύκαρπου, Πάνου Αμαραντίδη, Τάκη Παπαματθαίου, του σκηνοθέτη Άλκη Ζερβού και των αποφοίτων Κοραλίας Τσόγκα και Βασίλη Οικονόμου.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα βήμα, μια ευκαιρία να δοκιμαστούν, να εκφραστούν μαθητές κι απόφοιτοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη θεατρική παιδεία και την κατάρτιση των υποψηφίων επαγγελματιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ

Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Μαρτίου «BALANCE» ΤΗΣ ΝΑΝΣΥ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Μαρτίου «Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΣΣΑΝΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21 Μαρτίου « ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ
Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28 Μαρτίου «Ε... ΨΙΤ!» ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

«Balance»
της Νάνσυ Σπετσιώτη

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το πρώτο νεοελληνικό έργο που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του φεστιβάλ, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 21.15 είναι το «Balance» της Νάνσυ Σπετσιώτη, σε σκηνοθεσία του αποφοίτου της σχολής Βασίλη Οικονόμου με εισηγήτρια την Δρ. Γιούλη Πεζοπούλου, Φιλόλογο- Θεατρολόγο.

Balance

Ένα επίκαιρο έργο με θέμα τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική ανέχεια στις σχέσεις των ανθρώπων. Η υπόθεση αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που αποφασίζει να ζήσει σε ένα τόπο μακριά από την πόλη. Πρέπει να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, να βρουν δουλειά, να δημιουργήσουν καινούργιες σχέσεις στην μικρή κοινωνία που επέλεξαν να ζήσουν.
Ξεκίνησαν με όνειρα τη νέα τους ζωή αλλά το οικονομικά προβλήματα οδηγούν τις σχέσεις τους σε ένα αδιέξοδο.

  • Στο πιάνο η Βιβή Παναγιώτου
  • Video art η Ρένα Χατζοπούλου
  • Παίζουν η Αλίκη Μούζουλα και ο Μιχάλης Ταμπούκας
«Η Ελλάς και ο ξένος»
του Γιώργου Λασσάνη

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

DelacroixΤο δεύτερο νεοελληνικό έργο που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του φεστιβάλ την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στις 21.15 είναι το «Η Ελλάς και ο ξένος» του Γιώργου Λασσάνη σε σκηνοθεσία του Πολύκαρπου Πολυκάρπου, καθηγητή της Σχολής στο μάθημα της Υποκριτικής και Ιστορίας Θεάτρου. Εισηγητής ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Θεατρολόγος)
Η μουσική επιμέλεια είναι του Δημοσθένη Φιστουρή, καθηγητή της Σχολής στο μάθημα της Μουσικής. Παίζουν ο ηθοποιός Νίκος Παπαδόπουλος και η απόφοιτός της σχολής Κοραλία Τσόγκα. Συμμετέχει η μαθήτρια της σχολής Ιωάννα Δούρη.
Το θεατρικό έργο του φιλικού, ιερολοχίτη και αγωνιστή του 1821 Γεωργίου Λασσάνη (1793-1870), Ελλάς, γνωστότερο και ως η Ελλάς και ο Ξένος, ανέβηκε στην Οδησσό τον Φεβρουάριο του 1819, και εκδόθηκε, ψευδώνυμα, στη Μόσχα το 1820. Περισσότερο πολιτικό μανιφέστο παρά δραματικό κείμενο, λειτουργεί ως ιστορικό ντοκουμέντο μιας κρίσιμης για την νεοελληνική ιστορία περιόδου, εκείνης της προετοιμασίας της επανάστασης του 1821.
Έργο αλληγορικό προσωποποιεί την, πάσχουσα από την οθωμανική τυραννία, Ελλάδα να περιηγείται μέσα στους χρόνους της ιστορίας της. Ένας φιλέρευνος και φιλέλληνας, ξένος περιηγητής την επισκέπτεται γοητευμένος από το αρχαίο μεγαλείο της.
Με κρυπτικές αναφορές στο έργο της φιλικής εταιρείας και τις προσπάθειες του ίδιου του συγγραφέα για την ίδρυση του Ιερού Λόχου, διαβεβαιώνει ότι η εθνική και πολιτική χειραφέτηση του γένους των Ελλήνων είναι εξασφαλισμένη.
Το έργο δείχνει, πολύ καθαρά, πως ο κοινωνικός και πολιτικός ρόλος που έπαιξε το θέατρο, σε κάποιες ιστορικές περιόδους, ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ
«Η ΠΡΟΒΑ»
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Αχαρνών και Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα Τηλ. 210 8818326
www.prova.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. FAX: 210 8814151

«Η Ελλάς και ο ξένος»
του Γιώργου Λασσάνη

 

Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 21.15

Γενική Είσοδος : 5€
Διάρκεια : 70 λεπτά

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Τρίτη 12/03/2013 (16.30) για Τετάρτη 13/03/2013

2 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια