Ο ήρωας και η πλοκή - Δημιουργώντας ζωντανούς ήρωες: Στη λογοτεχνία και την τέχνη

Το άγχος του συγγραφέα μπροστά από την κενή σελίδα δεν είναι καθόλου αναγκαίο στάδιο για τη δημιουργική διαδικασία. Είναι όμως απόλυτα φυσιολογικό, καθώς οι συγγραφείς πιθανόν να είναι εξοικειωμένοι με τους κανόνες τής γραμματικής και τής δομής δεν γνωρίζουν όμως τους αιώνιους, τους νομοτελειακούς νόμους που κυβερνούν την ανθρώπινη φύση και την εξέλιξη κάθε ζωντανού οργανισμού.

Ναι, υπάρχουν τέτοιοι νόμοι και αυτό το ακριβές μικρό εγχειρίδιο προσφέρει πρόσβαση σε σπάνιες πληροφορίες που οδηγούν στη δημιουργία πιστευτών χαρακτήρων και πλοκής, όπου αναγνώστες και θεατές δεν μπορούν να αντισταθούν.

Ταξινομεί την εμφάνιση, τους κινητήριους μηχανισμούς, τον χαρακτήρα και τις διακυμάνσεις τής συμπεριφοράς των πλασματικών ηρώων. Χαρτογραφεί την εξέλιξή τους, τις μεταλλάξεις τους, καθώς και μια μεγάλη γκάμα κοινωνικών σχέσεων.

Συνδυάζει για πρώτη φορά τέσσερα διαφορετικά συστήματα: Τη Φυσιογνωμική, το Εννεάγραμμα, την αραβική Κοινωνιολογία και το Θιβετιανό Σύστημα Ζωτικής Ενέργειας.

Γραμμένο από επαγγελματία συγγραφέα για συγγραφείς, αυτός ο πρακτικός οδηγός προσφέρει υλικό που είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού και είναι ένα αναγκαίο εργαλείο για κάθε συγγραφέα, κάθε ηλικίας και επιπέδου, στον οποίο θα επιστρέφετε ξανά και ξανά.