Μοναδικό υπερθέαμα με την αριστουργηματική όπερα του Mozart Così Fan Tutte υπόσχεται το 16ο P.A.F.

Αφίσα, "Così Fan Tutte" Αφίσα, "Così Fan Tutte"

Η αριστουργηματική εύθυμη όπερα "Così Fan Tutte" (Έτσι Κάνουν Όλες), του Wolfgang Amadeus Mozart, σηματοδοτεί τη 16χρονη επιτυχημένη πορεία του Pafos Aphrodite Festival και επιβεβαιώνει το κύρος του, με την παρουσίαση μιας ακόμη διεθνούς εμβέλειας καλλιτεχνικής παράστασης. Η κορυφαία παράσταση του αιχμηρού ρομάντζου του Mozart, που ανεβαίνει στην ατμοσφαιρική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014, αφηγείται μια πολύ τολμηρή - για τα δεδομένα της εποχής - ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων.

Παρόλο που στην πρεμιέρα το 1790 γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το βιεννέζικο ακροατήριο, οι παραγωγοί επί ενάμιση αιώνα απέφευγαν να ανεβάσουν το έργο, ή προτιμούσαν μια πιο λογοκριμένη εκδοχή. Τη δεκαετία του 1950 το πολυσυζητημένο έργο "Così Fan Tutte" ξαναβρήκε τη θέση του στο οπερετικό ρεπερτόριο και από τότε αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυπαιγμένες όπερες.

Πρόκειται για μια όπερα σε δύο πράξεις, γραμμένη πάνω σε λιμπρέτο του Λορέντσο ντα Πόντε, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας. Στην πλοκή της ιστορίας αναδεικνύεται ο έρωτας και η απιστία, η ευαισθησία και η λογική, το ψέμα και η αλήθεια, που συνυπάρχουν περίτεχνα και αφηγούνται με εύθυμο τρόπο τις δοκιμασίες και τις κωμικοτραγικές συνέπειες μιας ερωτικής φάρσας.

Οι λάτρεις της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου, ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα που αναμένεται να καθηλώσει το κοινό, με την υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής, σε μια συμπαραγωγή του λυρικού Οργανισμού Opera Futura Verona και της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Πληροφορίες
Μοναδικό υπερθέαμα με την αριστουργηματική όπερα του
Mozart Così Fan Tutte
υπόσχεται το 16ο P.A.F.

Σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου στην Κύπρο
στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η διαδικτυακή προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy
και οι τιμές ανέρχονται στα 25, 40, 50 και 70 ευρώ.
Το κοινό μπορεί επίσης να εξασφαλίσει εισιτήρια και μέσω της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival επικοινωνώντας με το τηλ. 26822218.
Και στις τρεις μοναδικές παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα μέσω υποτίτλων.
P.O. Box 60032, 8100 Pafos • Τel. 26822218 • Fax. 26220221
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • www.pafc.com.cy