Συναυλία Mediterraneo

Συγκρότημα L' Arpeggiata Συγκρότημα L' Arpeggiata

Το Mediterraneo είναι ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο, την "Θάλασσα του Πρωιού" του Κ.Π. Καβάφη, τη θάλασσα που δεν χωρίζει τους πολιτισμούς αλλά τους ενώνει. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στις 8.30 μ.μ..

Tο πολυβραβευμένο μουσικό σύνολο L' Arpeggiata, υπό τη μουσική διεύθυνση της Christina Pluhar, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή «Mediterraneo» με τις υπέροχες φωνές της Mísia, της Nuria Rial, του Vincenzo Capezzuto και της Κατερίνας Παπαδοπούλου.

Η εκφραστική φωνή της Misia στα πορτογαλέζικα φάδος, η εξαίσια φωνή της σοπράνο Nuria Rial στα αναγεννησιακά ισπανικά τραγούδια και οι συναρπαστικές φωνές του Vincenzo Capezzuto και της Κατερίνας Παπαδοπούλου στις ταραντέλες και τα νανουρίσματα της Κάτω Ιταλίας και της Ελλάδας καθώς και η μοναδική χορευτική ερμηνεία της Anna Dego, εγγυώνται μία εξαιρετική συναυλία για το κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα τραγούδια και τα οργανικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2013 στον δίσκο Mediterraneo-Μεσόγειος. Έκτοτε το συγκρότημα έχει περιοδεύσει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Γνωστοί καλλιτέχνες της μπαρόκ και παραδοσιακής μουσικής δημιουργούν ένα εξαίσιο μουσικό διάλογο ανάμεσα στα όργανα εποχής της Δύσης (θεόρβη, τσέμπαλο, ψαλτήρι, άρπα, πνευστά και κρουστά) και τα παραδοσιακά όργανα της Ανατολής (κανονάκι, σάζι, πολίτικη λύρα, λάφτα) αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο τις μελωδίες και τους ρυθμούς των λαών της Νότιας Ευρώπης.

Τραγουδούν

  • Misia, τραγούδι (Πορτογαλία)
  • Nuria Rial, σοπράνο (Καταλωνία)
  • Vincenzo Capezzuto, τραγούδι (Ιταλία)
  • Κατερίνα Παπαδοπούλου, τραγούδι (Ελλάδα)

Συμμετέχουν

  • Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα (Ελλάδα)
  • Νίκος Μέρμηγκας, λάφτα (Ελλάδα)
  • Daniel Pinto, fado βιόλα (Πορτογαλία)
  • Sandro Daniel, fado κιθάρα (Πορτογαλία)
  • Aytac Dogan, κανονάκι (Τουρκία)
  • Ismail Tunçbilek, σάζι (Τουρκία)

Συγκρότημα L' Arpeggiata
Μουσική διεύθυνση: Christina Pluhar

Μία πλειάδα από εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Πορτογάλοι Sandro Daniel Costa και Daniel Pinto, οι Έλληνες σολίστ της λύρας και της λάφτας Σωκράτης Σινόπουλος και Νίκος Μέρμηγκας καθώς και οι Τούρκοι δεξιοτέχνες στο κανονάκι και στο σάζι Aytaç Doğan και Ismail Tunçbileck συμμετέχουν και ανταλλάσσουν τους αυτοσχεδιασμούς τους με τους μουσικούς της L' Arpeggiata που κυριολεκτικά «συνομιλούν» με ένα μοναδικό τρόπο, με τον ήχο του τσέμπαλου, της άρπας, του ψαλτηριού και της θεόρβης. Τα μπαρόκ όργανα συνομιλούν με τα όργανα της Ανατολής!!!

Η L'Arpeggiata ιδρύθηκε το 2000, με διευθύντρια την Christina Pluhar. Όλα τα μέλη της είναι εξαιρετικοί σολίστ. Το σύνολο επικεντρώνεται στην αναβίωση ενός σχεδόν αγνώστου ρεπερτορίου, κυρίως των αρχών του 17ου αιώνα αλλά συνεργάζεται συχνά με μουσικούς από όλο τον κόσμο ερευνώντας διαφορετικές μουσικές τάσεις και επεκτείνοντας τα όρια του αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με τη θεατρική κίνηση και το χορό.

http://www.arpeggiata.com

Οργάνωση: Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η συναυλία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με τον Σύλλογο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" στο πλαίσιο της πράξης ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ ΜΕ ΦΩΝΕΣ - 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ. ΕΣΠΑ 2007-2013

 

Πληροφορίες
Συναυλία MEDITERRANEO / ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
L' Arpeggiata - Christina Pluhar

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τιμές εισιτηρίων
Διακεκριμένη ζώνη: €45
Α' ζώνη: €32
Β' ζώνη: €22
Γ' ζώνη: €12, φοιτητικά: €7

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- www.megaron.gr – 210 7282333
Εκδοτήρια: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα & Ομήρου 8, Αθήνα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή MEDITERRANEO: http://www.arpeggiata.com/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Έκθεση εικόνων

Κατερίνα ΠαπαδοπούλουMisiaChristina PluharNuria RialVincenzo Capezzuto