Έκθεση της Γεωργίας Τρούλη @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery φιλοξενεί τη νέα σειρά έργων της ζωγράφου και γνωστής ποιήτριας Γεωργίας Τρούλη με τίτλο "Διήθηση σε Γραμμική 1" στον χώρο του Πωλητηρίου της. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου 2014.Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος, ενώ το κείμενο της επιμέλειας βασίζεται σε μία συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στον επιμελητή η ζωγράφος.

Τα νεότερα έργα της Γεωργίας Τρούλη είναι αποτυπωμένα σε χαρτί διήθησης και αποτελούν τμήμα μίας συνολικότερης ομότιτλης ενότητας. Όλο το έργο αφορά σε ένα ποίημα το οποίο βρίσκεται σε αποδόμηση. Η γραφή αποκτά μια άλλη διάσταση και διεκδικεί τον εικαστικό της χώρο και την εννοιολογική της νοηματοδότηση. H φόρμα του γράμματος αποδομείται, όπως και η φόρμα του ποιήματος, οπότε συνυπάρχουν σε ένα άλλο συνεχές ανάγνωσης. Η γραφή παίρνει διάφορες μορφές στον εκάστοτε xώρο – διαμέρισμα - τόπο: άλλοτε γίνεται επιτύμβια, άλλοτε ομοιάζει στην γραμμική , άλλοτε στα ιερογλυφικά , στην σφηνοειδή, στην αφασική , στο πρώτο αλφάβητο, στην αραβική, στην παιδική για να φθάσει σε πιο σύγχρονές μορφές όπως είναι τα greeklish αλλά και το ύφος της ηλεκτρονικής γραφής της κινητής τηλεφωνίας και των e-mails. Μέσα σε αυτήν την διαδρομή υπάρχει -σε έναν ενδιάμεσο χώρο- το μη αναγνώσιμο ποίημα. Το ποίημα δύναται να αναγνωσθεί μόνο στο τέλος όπου καταλήγει σε έναν κυκλοτερή πάπυρο πάνω στον οποίο είναι γραμμένο με αναγνωρίσιμη σημειωτική διάταξη και φόρμα. Το ελάχιστο και το ίχνος διεκδικούν χώρο και ροή, αφήνονται στην διήθηση και στο ασυνεχές μιας συνέχειας που αφορά σε γλώσσα και εικόνα, ενώ απλώνονται ανιχνεύοντας υφές στο λευκό.

pr

Σύντομο Βιογραφικό

Η Γεωργία Τρούλη γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1979.Κατάγεται από την Κρήτη και ζει στην Θεσσαλονίκη.Σπούδασε Νοσηλευτική στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και έπειτα σπούδασε Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία, εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Σήμερα διανύει το τελευταίο έτος των σπουδών της ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ατομικές εκθέσεις, λαμβάνει μέρος σε ομαδικές καθώς και σε φεστιβάλ καλλιτεχνών. Έργα της επίσης έχουν κατά καιρούς φιλοτεχνήσει λογοτεχνικά περιοδικά (Εντευκτήριο, Ένεκεν)και βιβλία των εκδόσεων «Σαιξπηρικόν»(εξώφυλλα, βινιέτες κ.α). Από το 2008 δημοσιεύει ποιήματά της σε διάφορα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και σε ιστοτόπους.Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές ενότητες, τελευταία «Πριν εισέλθετε-βεβαιωθείτε». Στο τριακοστό τρίτο συμπόσιο ποίησης Πάτρας παρουσιάστηκε το έργο της από τον ποιητή Αλέξανδρο Αραμπατζή.Είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.