Έφη Φαρμάκη

Έφη Φαρμάκη

Είμαι απόφοιτος των Δραματικών Σχολών «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη και «Δήλος» της Δ.Χατούπη , καθώς και στο Studio Nama της Ελ.Σκότη. Ασχολούμαι με το χορό από πολύ μικρή ηλικία και έχω κάνει μαθήματα τραγουδιού, μουσικής και πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού με σπουδαίους δασκάλους. Εργάζομαι ως ηθοποιός-χορεύτρια, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσα το τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών» της ΑΣΟΕΕ.

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 18:23

Aρχαιολογία online

Το περιοδικό Αρχαιολογία είναι πολύ πιθανό να το γνωρίζετε καθώς κυκλοφορεί ανάμεσά μας τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέρετε και είναι σημαντικό να μάθετε- είναι ότι διαθέτει ελεύθερα προς ανάγνωση και μελέτη στον διαδικτυακό του τόπο τα περισσότερα από τα άρθρα των 113 τευχών που έχει εκδώσει από το 1981 μέχρι και σήμερα! Με ένα απλό κλικ στον σύνδεσμο: http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?sel=6 ανοίγεται μπροστά σας μια τεράστια 'βιβλιοθήκη' με άρθρα-θησαυρούς που αφορούν στην Αρχαιολογία και τις Τέχνες.

Κατηγορία ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 00:00

Βία στα... Θέατρα : "In-Yer-Face Theater"

In-yer-face Theater είναι το θέατρο που σε αρπάζει από το γιακά και σε ταρακουνάει μέχρι να πάρεις το μήνυμα.

Κατηγορία ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 17:14

Λιλί Μαρλέν, το τραγούδι θρύλος

Το 1923 ο Γερμανός συνθέτης Χανς Λαπ, βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει ένα τραγούδι που μιλά για τη μοναξιά των στρατιωτών στα λασπωμένα χαρακώματα , μακριά από τη γυναικεία συντροφιά. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι μακροσκελής. Λέγεται «Τραγούδι ενός νεαρού στρατιώτη στο φυλάκιο», αλλά στο ρεφρέν του περιέχει ένα μαγικό γυναικείο όνομα : «Λιλί Μαρλέν».

Κατηγορία ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ

Το 1545 υπογράφεται στην Πάδοβα της Ιταλίας το πρώτο γνωστό μας τεκμήριο, μια συμβολαιογραφική πράξη, για την ίδρυση ενός θιάσου επαγγελματιών ηθοποιών, το οποίο ορίζει ότι:

Κατηγορία ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ

Ο Mateusz Iwulski είναι performer, σκηνοθέτης, χορογράφος και δάσκαλος butoh από την Πολωνία, που ζει και εργάζεται τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα. Τον συναντήσαμε για να μάθουμε περισσότερα για εκείνον ,τη δουλειά του και φυσικά? το Butoh!

 

 

 

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το βιογραφικό του μπορεί να εντυπωσιάσει τον καθένα. Είναι χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος χορού, έχει τη δική του χοροθεατρική ομάδα (Migma), τη δική του σχολή χορού(PK Dance School) και από πέρσι το χειμώνα και δικό του θέατρο(PK Theater)! Έχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες και έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό αρκετές παραστάσεις αποκλειστικά δικής του παραγωγής αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Με αφορμή τον ?Frankenstein?, μια ιδιαίτερη χοροθεατρική παράσταση που ανεβάζει φέτος στο θέατρο του, τον συναντήσαμε και κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ?όλης της ύλης.

Σας παρουσιάζουμε τον Παύλο Κουρτίδη?!

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 20:04

Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

H Ζωή του

Ο δημιουργός-σταθμός στην ιστορία του Θεάτρου Άντον Τσέχωφ γεννήθηκε το 1860 στο Ταγκανρόνγκ, μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας.

Κατηγορία ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 23:04

Μια Τραγελαφική Αληθινή Ιστορία

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ήταν ένα ήρεμο απόγευμα Τετάρτης όταν έλαβα το τηλεφώνημα της φίλης μου Δέσποινας και την πρόσκλησή της για βραδινή θεατρική έξοδο. Επρόκειτο για μια μουσικοθεατρική παράσταση που από την περιγραφή στο ραδιόφωνο της είχε φανεί αρκετά ενδιαφέρουσα. Δε συνηθίζω να αρνούμαι τέτοιες προτάσεις κι έτσι το κλείσαμε επιτόπου. Οκτώ και μισή ήμασταν έξω από το θέατρο, ένα αρκετά γνωστό μικρό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Κόψαμε εισιτήριο, ήπιαμε ένα ποτό στο φουαγιέ και καθίσαμε αναπαυτικά (ή όχι και τόσο) έτοιμες να παρακολουθήσουμε το θέαμα! Η περιγραφή που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα αληθινή, χωρίς ίχνος υπερβολής? Τα συμπεράσματα δικά σας!

Κατηγορία ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 14:17

Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ιδρύθηκε το 1977 κι αποτελεί καινοτόμο φορέα του YΠΕΠΘ. Στοχεύει σε σύγχρονες και σύνθετες μορφές παροχής γνώσης μέσω της παραγωγής και προβολής τηλεοπτικών εκπομπών γενικής παιδείας και πληροφόρησης και της ελεύθερης διάθεσής τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.

Κατηγορία ΦΟΡΕΩΝ

Bookcrossing είναι να «ξεχνάς» βιβλία σε παγκάκια, πάρκα, καφετέριες, πλατείες , αφήνοντάς τα ελεύθερα να γυρίσουν τον κόσμο.

Κατηγορία ΦΟΡΕΩΝ
Σελίδα 1 από 3