Ελένη Παπαγεωργίου

Ελένη Παπαγεωργίου

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 10:09

Ο Jim Henson, το Muppet Show και η Google


Σαν σήμερα, στις 24 Σεπτεμβρίου του 1936, γεννήθηκε ο Jim Henson πατέρας του Elmo, του Big Berd αλλά και όλων των αγαπημένων μαριονετών του Muppet Show. Πολυβραβευμένος και αγαπημένος στα παιδιά όλου του κόσμου έμεινε αξέχαστος μεταξύ άλλων και για την χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιού manah manah.
Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις γειτονιές, στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας βγαίνει η Εθνική Λυρική Σκηνή από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει ένα  πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων με τον τίτλο «Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα». Στόχος αυτού του φιλόδοξου προγράμματος η επαφής της λυρικής τέχνης και της τέχνης του κλασικού χορού με ένα το ευρύτερο κοινό της πρωτεύουσας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάπειο. Το Φεστιβάλ οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 12:47

4ο Athens Hip Hop Festival στο Γκάζι

Το 4th Athens Hip Hop Festival,  έρχεται τον Σεπτέμβρη να μοιραστεί μαζί μας την πρόκληση για κάτι νέο στην αρχή μιας σεζόν που έρχεται γεμάτη αβεβαιότητες.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 12:32

"In Music We Trust": Το ARK Festival επιστρέφει...

Tο ARK Festival επιστρέφει δυναμικά στον πολυχώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, με μερικά από τα πιο δραστήρια πρόσωπα της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Ταινιοθήκη της Νέας Ζηλανδίας ανακαλύφθηκαν οι τρεις πρώτες μπομπίνες της  βωβής ταινίας «Η Λευκή Σκιά» (The white shadow),  στην οποία ο Aλφρεντ Χίτσκοκ, δούλεψε ως σεναριογράφος, σκηνογράφος, μοντέρ και βοηθός σκηνοθέτη του Γκράχαμ Κατς, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με θέμα την "Εκδίκηση" διοργανώνεται φέτος η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στην Σικυώνα (Κιάτο). Από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου η κορινθιακή πόλη θα μας προσφέρει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αναλόγια, γλυπτική εγκατάσταση, φόρουμ νέων, εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και συμπόσια.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινάει αύριο, 20 Ιουλίου, η 26η καλοκαιρινή Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιείται στην Πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με 359 μαντολίνα, ισάριθμους οργανοπαίχτες και υπό την οργανωτική ευθύνη του Μιχάλη Μαρακομιχελάκη διοργανώθηκε η μεγαλύτερη μαντολινάτα του κόσμου στο Ηράκλειο.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση "Το Δώρο του Διονύσου" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος".

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Σελίδα 1 από 8