Φωτεινή Κολοκοτρώνη

Φωτεινή Κολοκοτρώνη

Ζω και εργάζομαι στην Κορινθία ως καθηγήτρια Αγγλικών και Γαλλικών από το 2006. Παρακολουθώ τακτικά σεμιναρία στην αγγλική γλώσσα (όπως HAU, British Council, MSU κ.α.) και στην γαλλική  (IFA, TFLF). Επίσης είμαι Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ενώ έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο JR ένας ημι-ανώνυμος Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου, χρησιμοποιεί την κάμερα του για να δείξει στον κόσμο το πραγματικό του πρόσωπο, επικολλώντας φωτογραφίες του ανθρώπινου προσώπου σε τεράστιους καμβάδες. Στο TED2011 κάνει την τολμηρή του ευχή για το βραβείο TED: να χρησιμοποιήσει την τέχνη για να φέρει στον κόσμο τα πάνω κάτω. Μάθετε περισσότερα για τη δουλειά του και για το πως μπορείτε να πάρετε μέρος στο insideoutproject.net.

Κατηγορία TED

Η Πάολα Αντονέλι, επιμελήτρια σχεδιασμού στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, θέλει να επεκτείνει την εκτίμησή της για το σχεδιασμό (design) - σε όλα τα σχήματα και τις μορφές - σε όλο τον κόσμο.

Κατηγορία TED

Οι LXD (Η Λεγεώνα των Εξαιρετικών Χορευτών) ηλεκτρίζουν την σκηνή του TED2010 με μία αναδυόμενη παγκόσμια κουλτούρα "του χορού του δρόμου", προβεβλημένη από το διαδίκτυο. Σε μία προεπισκόπηση της ανερχόμενης στο διαδίκτυο σειράς του Τζον Τσου αυτή η καταπληκτική στρατιά (χορευτών) επιδεικνύει τις υπερ-ικανότητές της.

Κατηγορία TED

Ο θρυλικός γραφίστας Milton Glaser κάνει μια βαθιά βουτιά σε έναν καινούργιο πίνακα εμπνευσμένο από τον Πιέρο Ντελά Φραντσέσκα. Από εδώ, συλλογίζεται το τι κάνει μια αφίσα πειστική, γκρεμίζοντας μια ιδέα και κάνοντάς την καινούργια.

Κατηγορία TED

To TED συνεργάζεται με τον σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Άντριου Παρκ για να απεικονίσουν την προκλητική θεωρία του Ντένις Ντάτον για την ομορφιά - ότι η τέχνη, η μουσική και άλλα όμορφα πράγματα, εκτός του ότι δεν εξαρτώνται απλώς "από τη ματιά του θεατή", είναι ένα κεντρικό τμήμα της ανθρώπινης φύσης με βαθιά εξελικτική καταγωγή.

Κατηγορία TED
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 15:25

Η υπόγεια τέχνη της Μίρου Κιμ

Στο συνέδριο EG του 2008, η καλλιτέχνης Μίρου Κιμ μιλάει για τη δουλειά της. Η Κιμ εξερευνά βιομηχανικά ερείπια κάτω από τη Νέα Υόρκη και έπειτα φωτογραφίζει τον εαυτό της μέσα σε αυτά, γυμνό -- για να φέρει αυτούς τους ογκώδεις, επικίνδυνους, κρυμμένους χώρους σε αιχμηρή εστίαση.

Κατηγορία TED

Ο συλλέκτης Ραβίν Αγκραβάλ παραδίδει μια διαφωτιστική εισαγωγή σε 10 από τους πιο συναρπαστικούς νέους, σύγχρονους καλλιτέχνες της Ινδίας. Δουλεύοντας με ποικιλία μέσων, ο καθένας από αυτούς αντλεί την έμπνευσή του από την τοπική του κουλτούρα.

Κατηγορία TED
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 00:00

Ο Scott McCloud για τα κόμικς

Σε αυτή την αξιοσημείωτη ματιά... στη μαγεία των κόμικς ο Σκοτ μακΚλάουντ συγκεντρώνει τη δομή της παρουσίασής του, μέσα από μια εμπειρία που μοιάζει με κινούμενα σχέδια, όπου πολύχρωμες διαστάσεις διασχίζουν παιδικές φαντασιώσεις και με ένα φανταστικό μέλλον που τα μάτια μας μπορούν να ακούσουν και να αγγίξουν.

Κατηγορία TED
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 00:00

Raghava KK: Μια απίθανη ιστορία

Τόσο ειλικρινής και ευάλωτος που γίνεται συμπαθής, ο Raghava KK λέει την πολύχρωμη ιστορία του, πώς η τέχνη πήγε τη ζωή του σε νέα μέρη, και πώς οι εμπειρίες ζωής οδήγησαν με τη σειρά τους τις πολλαπλές μετενσαρκώσεις του ως καλλιτέχνη -από σκιτσογράφο σε ζωγράφο-, από αγαπημένος των ΜΜΕ σε κοινωνικό απόβλητο, και από γιος σε πατέρας.

Κατηγορία TED

Ο Γκόλαν Λέβιν, ένας καλλιτέχνης και μηχανικός, χρησιμοποιεί μοντέρνα εργαλεία -- ρομποτική, νέα λογισμικά, γνωστική έρευνα -- για να φτιάχνει έργα τέχνης που εκπλήσσουν και χαροποιούν. Παρακολουθήστε τους ήχους να γίνονται σχήματα, τα σώματα να δημιουργούν πίνακες, και ένα περίεργο μάτι να κοιτάζει τον περίεργο θεατή!

Κατηγορία TED
Σελίδα 1 από 2