Γιάννης Φαρσάρης

Γιάννης Φαρσάρης

Σπούδασα Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκα το 1973 στην Ιεράπετρα και ζω στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργάζομαι ως καθηγητής πληροφορικής. Έχω δημιουργήσει την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK, την καθημερινή πλατφόρμα διηγημάτων ONE:STORY. Ιδρυτικό μέλος του Διαγωνισμού Διηγήματος "ΛογωΤέχνης".

Ο 4ος Διαγωνισμός Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Artspot», ήταν ο πιο επιτυχημένος μέχρι σήμερα. Οι 1911 συμμετοχές έγκυρων διηγημάτων στον διαγωνισμό έκαναν το έργο της Κριτικής Επιτροπής ιδιαίτερα δύσκολο, όπως ανέφεραν τα μέλη της, λόγω του υψηλού συγγραφικού επιπέδου.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ο 3ος Διαγωνισμός Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Artspot», ήταν ο πιο επιτυχημένος μέχρι σήμερα. Οι 1469 συμμετοχές έγκυρων διηγημάτων στον διαγωνισμό έκαναν το έργο της Κριτικής Επιτροπής ιδιαίτερα δύσκολο, όπως ανέφεραν τα μέλη της, λόγω του υψηλού συγγραφικού επιπέδου.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος έγραψε μία από τις ομορφότερες ποιητικές συλλογές της χρονιάς που φεύγει: «Γράμματα σ' έναν πολύ νέο ποιητή» (εκδόσεις Πόλις, 2012). Με βλέμμα οξύ και διεισδυτικό, μα και γεμάτο ευαισθησία, καταθέτει στίχους ζωντανούς, ξέχειλους από εικόνες. Τον προσκαλέσαμε να γράψει σε πρώτο πρόσωπο για την ιστορία πίσω από το νέο βιβλίο του.

Στην περίοδο του Μεσαίωνα, ο όρος auctor σήμαινε τον δράστη μιας ενέργειας και ειδικότερα τον συγγραφέα. Και επειδή ο όρος συγγένευε ετυμολογικά με τα λατινικά ρήματα agere (=πράττω), augere (=αυξάνω), auieo (=δένω) και με την ελληνική λέξη αυθεντία, ο auctor ήταν αυτός που έπραττε τη συγγραφή, δίνοντας τη δυνατότητα ύπαρξης σε κάτι, κάνοντάς το να αυξηθεί, δένοντας με τη μαεστρία του την πλοκή μιας ιστορίας ή τους στίχους που συνέθετε με μετρικές φόρμες. Στο λόγιο περιβάλλον, ο όρος auctor δήλωνε κάποιον που ήταν συγγραφέας, συνεπώς έπρεπε να διαβάζεται, και ταυτοχρόνως αυθεντία, έπρεπε δηλαδή να καθίσταται πιστευτός και αξιοσέβαστος.

Κατηγορία ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ο 29χρονος είναι ένας πολυδιάστατος νέος δημιουργός που τράβηξε από νωρίς τα βλέμματα πάνω του για το έργο του. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τα εικαστικά, κυκλοφόρησε και την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Αφέντης του "τόσο δα" από την Άνεμος Εκδοτική.
Με ιδιαίτερη προσωπική γραφή αλλά και έκφραση μέσα από τα εικαστικά έργα του, έχει κατακτήσει τη συμπάθεια και την διάδοση της δουλειάς του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ξεδιπλώνει με πάθος τις σκέψεις του.

Κατηγορία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 03:23

Αλήθεια, "Πώς τελειώνει ο κόσμος";


Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Ξυλούρη με τίτλο «Πώς τελειώνει ο κόσμος», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη.

Κατηγορία ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ