Εικαστικός Διάλογος Giorgie Cpajak & Κωνσταντίνου Παλιάν @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery φιλοξενεί στην κεντρική αίθουσα της έναν διάλογο μεταξύ του γνωστού έλληνα ζωγράφου Κωνσταντίνου Παλιάν και του διεθνώς διακεκριμένου σέρβου γλύπτη Giorgie Cpajak, με τίτλο "ΣΥΝΕΚΘΕΣΙΣ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου 2014.

Ο Giorgie Cpajak είναι βραβευμένος διεθνώς γλύπτης, με συμμετοχή σε δεκάδες Biennalle γλυπτικής, ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες σε μάρμαρο της εποχής μας. Ο Giorgie Cpajak τιμά με την παρουσία του, την συμμετοχή του, την συνεργασία και την φιλία του την Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου) και σε αυτή την έκθεση δείχνει χαρακτηριστικά νέα έργα μικρογλυπτικής σε μάρμαρο. Μνημειακά γλυπτά του υπάρχουν παντού στον κόσμο, ιδίως στη Κίνα, όπου έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, ενώ γλυπτά του κοσμούν τα μεγαλύτερα ολυμπιακά της στάδια. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν γλυπτά του που παρήχθησαν το καλοκαίρι στην διάρκεια του θερινού συμποσίου της Greek Marble Initiative, στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στην Σουρωτή.

 

IMG 0144
Ο Κωνσταντίνος Παλιάν γεννήθηκε στην Κύπρο το 1954. Μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Τ. Κάνθο, Α. Λαδόματο και στο γλύπτη Ν. Δημιώτη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ. (1972-1978). Διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική από το 1980 σε πολλούς πολιτιστικούς φορείς. Συνιδρυτής και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Πολυεργαστήρι» (1979-1998). Έχει γράψει σειρά κειμένων για την Τέχνη και τις τεχνικές σχεδίου. Εργάστηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία της Πέλλας ως μουσειακός ζωγράφος και αρχιτέκτονας (1982 και 1987) και μελέτησε από κοντά τις τεχνικές της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής ζωγραφικής. Από το 1975 υπήρξε τακτικός συνεργάτης στη Μικρή Πινακοθήκη «Διαγώνιος». Έχει εκθέσει σε 12 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε σε άνω των 100 ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Palian