«Κάτω από τα τείχη της Μονής, η αυλή της διπλανής» Οικία Σταύρακα, Χώρα, Πάτμος

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, η Εταιρεία Πατμιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Φίλιππου Φωτιάδη, με τίτλο «Κάτω από τα τείχη της Μονής, η αυλή της διπλανής».

Συχνός επισκέπτης του νησιού ο Φίλιππος Φωτιάδης αποδίδει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, οικείες εικόνες από τα σοκάκια και τις ταράτσες των σπιτιών στη Χώρα, καθώς και κάποιες παραλίες της Πάτμου. Οι μονοκονδυλιές με μαύρο πενάκι, συνδυασμένες με ακουαρέλα αποτελούν χαρακτηριστικά έργα του. Τα τρισδιάστατα κοπτικά είναι μέρος της τελευταίας του δουλειάς, στην οποία έχει προσθέσει το σχέδιο και το χρώμα. Με αποκλειστικό θέμα τα τοπία της Πάτμου, τα έργα επιχειρούν να παρουσιάσουν την αμετάβλητη εικόνα του νησιού.

Ο Φίλιππος Φωτιάδης ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας στην Αθήνα. Το 2004, πραγματοποιήθηκε η πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί Αγκάθι, με τίτλο «Ξυπόλητος στ' Αγκάθι». Από τότε, παράλληλα με την αρχιτεκτονική, ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση, με πιο πρόσφατη τη φετινή παρουσίαση «Ordinary Fairytales», ανάθεση του οίκου Hermès για την ετήσια 'Vitrine d' Artiste'. Έχει γράψει και εικονογραφήσει το βιβλίο «Ζαφείρης Κοντοπίθαρος», έργα από το οποίο εκτέθηκαν στη γκαλερί Ζουμπουλάκη (2011), κι έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 20:00
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Αυγούστου 2013.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-12:00 & 19:30-21:30.