Παντελής Βατικιώτης

Παντελής Βατικιώτης

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010 12:44

Mιes Van Der Rohe

Mies Van Der Rohe Ο Mιes Van Der Rohe, γεννήθηκε στο Άαχεν στις 27 Μαρτίου του 1886. Στα 14 του ξεκίνησε να δουλεύει στην οικοδομική επιχείρηση του πατέρα του, και ύστερα από φοίτηση δύο χρόνων σε εμπορική σχολή και μια περίοδο κατά την οποία σχεδίαζε γύψινες διακοσμήσεις για έναν οικοδόμο της περιοχής, άφησε το 1905 την γενέτειρα του το Άαχεν και πήγε στο Βερολίνο Το πατρικό επώνυμό του ήταν Mies, μετονομάστηκε σε "van der Rohe" το οποίο ήταν το επώνυμο της μητέρας του όταν πια ως διάσημος αρχιτέκτονας άρχισε να συνεργάζεται με την πολιτιστική Ελίτ του Βερολίνου.
Κατηγορία ΠΡΟΣΩΠΑ
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 00:00

To Διεθνές Στιλ

Philip Johnson

Ο όρος Διεθνές Στιλ, ως ονομασία του κύματος αρχιτεκτονικού πειραματισμού που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1920, καθιερώθηκε μέσα από μια έκθεση νέων αρχιτεκτονικών τάσεων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, το 1932. Η επικοινωνία μεταξύ των αρχιτεκτόνων είχε αποκατασταθεί πολύ σύντομα μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, και τα διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία είχαν γνωρίσει μια τόσο μεγάλη παγκόσμια εξάπλωση, ώστε ήταν πλέον αδύνατο να γίνει λόγος για διαφορές μεταξύ των εθνικών στιλ. Αντίθετα, είχε αναδειχθεί ένας αριθμός κέντρων αρχιτεκτονικού πειραματισμού, στα οποία συνέρρεαν αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης.

Κατηγορία ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Μάρτιος του 2008. Εκείνη την εποχή, ήμουνα στο τελευταίο εξάμηνο της σχολής και παράλληλα συνεργαζόμουν με ένα διακοσμητή που είχε δικό του γραφείο. Το γραφείο, όπως είναι και λογικό, το είχαμε διακοσμήσει εμείς.