Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σαλπιγκίδη στο Myrό Project Room

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Γιώργου Σαλπιγκίδη, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ. Την επιμέλεια υπογράφει ο διευθυντής της Myrό Gallery Πάρης Καπράλος. 

"Τα έργα του Γιώργου Σαλπιγκίδη που παρουσιάζουμε προέρχονται από δύο διαφορετικές σειρές που ι καλλιτέχνης αναπτύσσει παράλληλα. Οι ελαιογραφίες του, ανήκουν σε έναν ρεαλισμό με μοναδική εκφραστικότητα, και αντικατοπτρίζουν με αμεσότητα της αγωνίες μιας γενιάς που παρατηρεί αρχικά αμήχανα και στην συνέχεια οργισμένα, τους πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής να κατασπαράσουν το παρόν χωρίς να νοιάζονται για το μέλλον. Τα έργα, παρά το δραματικό του θέματος τους διατηρούν μία δόση υπερρεαλισμού, εντυπωσιάζουν με την πινελιά τους και το έντονο χρώμα που ενδυναμώνει την προσέγγιση του πνεύματος της εποχής. Η σειρά των σχεδίων του ζωγράφου καθηλώνει με την "λατρεία του σώματος" και την ομορφιά της φυσικής φιγούρας. Η συνομιλία του τίτλου των έργων με το θέμα ενισχύει το εννοιολογικό περιβάλλον (context), παρά το διαμορφώνει, καθώς η κίνηση που εικάζεται δηλώνει τον εαυτό της. Συνολικά θεωρούμε ότι ανακαλύψαμε έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα νέο καλλιτέχνη, για τον οποίο τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες".

Ραστώνη 2013 85x70εκ

Ο Γιώργος Χ. Σαλπιγκίδης γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο 5ο εργαστήριο ζωγραφικής, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Γκολφίνου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. "Η χιουμοριστική διάθεση και ο επικριτικός τόνος είναι τα μέσα εκείνα, που με βοηθούν να εκφράσω τις σκέψεις μου μέσω ρεαλιστικών έργων με εννοιολογικό υπόβαθρο", δηλώνει ο καλλιτέχνης.

Το φιλί2013 1335x1695cm λάδι σε καμβά

Γενικές Πληροφορίες

Η έκθεση εχει διάρκεια έναν μήνα (2 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2014) και είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας των χώρων της Myrό Gallery, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00.