Το Φεστιβάλ Κολωνού είναι γεγονός από τις 7 - 24 Σεπτεμβρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Κολωνού γίνεται θεσμός του ΟΠΑΝΔΑ και εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του. Έτσι δημιουργείται ένας ακόμη δυναμικός πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας και δίνει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Μετά την ιδιαιτέρως θερμή ανταπόκριση του κόσμου, την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η πολυσυζητημένη κωμική όπερα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, που παρουσίασε πέρσι ο Οργανισμός για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή. Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις (7, 9, 10 & 12/9).

Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά αποτυπώνεται στη μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη 8 Οκτωβρίου 1838. Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα με την Ελένη Ουζουνίδου (23/9, 5€), ενώ η βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την Ιωάννα Παππά θα παρασύρει το κοινό σ’ ένα θαυμάσιο ταξίδι (20/9, 3€). Η Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα σηματοδοτεί τις έννοιες της μνήμης και της λήθης, της φυγής και της άφιξης, με αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες (17/9, 3€), ενώ ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα παρουσιάζει η ομάδα Ιδέα στην παράσταση Το δέντρο του Οιδίποδα σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (19/9, 3€).

Το παζλ των εκδηλώσεων συμπληρώνεται με την Αγγελική Τουμπανάκη και τους Buzz Bastardz σε μία world jazz συναυλία (15/9), τη συνάντηση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων με 4 νέες φωνές, τους Σαββέρια Μαργιολά,

Βαλερία Κουρούπη, Νίκο Ξύδη και Βαγγέλη Δούβαλη (21/9) και τη Big Band δήμου Βαλερία Κουρούπη, Νίκο Ξύδη και Βαγγέλη Δούβαλη (21/9) και τη Big Band δήμου Αθηναίων σε διασκευές pop, rock και soul επιτυχιών με τους Σοφία Στρατή, Αντώνη Δόμινο και Νικόλα Ραπτάκη.

Προπώληση εισιτηρίων:Εισιτήρια: 3€ & 5€

Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της www.viva.gr, αποκλειστικά μέσω χρεωστικών/ πιστωτικών καρτών.

Πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δυο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο Κολωνού και θα αφορά στα εισιτήρια μόνο της συγκεκριμένης ημέρας.

Πληροφορίες: τ. 210 52 84 854 | www.opanda.gr

Θέατρο Κολωνού:Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Σεπόλια», Τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο - Περιστέρι), στάση «Αρμονία», Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ), στάση «πλατεία Κολωνού»