Arts Festival 2017 στο Deree για 6η χρονιά

Αφίσα, Arts Festival 2017 Αφίσα, Arts Festival 2017

Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στις τέχνες και τον πολιτισμό, από τη Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree – The American College of Greece. Από 3 έως 11 Μαρτίου 2017, η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree – The American College of Greece διοργανώνει και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό το Arts Festival.

Σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης πορείας του από το 2012, το Φεστιβάλ αναμένεται να είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή.

Τα Τμήματα Μουσικής, Χορού, Θεάτρου, Εικαστικών Τεχνών, Ιστορίας της Τέχνης και Γραφιστικής ενώνουν τις δυνάμεις τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαλέξεις, master classes, παραστάσεις και εργαστήρια.

Το Φεστιβάλ ανοίγει η έκθεση Keep on Keeping on. A visual meta-collection, όπου ιστορικά έργα της συλλογής του Κολλεγίου «συνδιαλέγονται» δημιουργικά με πρόσφατα έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην προσκεκλημένη ανεξάρτητη επιμελήτρια Εβίτα Τσοκάντα, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της Art Registrar του Deree, Γαλήνης Νόττι. Η έκθεση περιλαμβάνει νέες παραγωγές και ενσωματώνει συνεργασίες με τελειόφοιτους φοιτητές της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich.

«Ένα δημιουργικό ταξίδι από ένα μάθημα τυπογραφίας σε χιλιάδες χρηστών ανά τον κόσμο» θα παρουσιάσουν το Τμήμα Γραφιστικής και η Høly Branding Agency με τον τίτλο Futuracha Pro. Από το ίδιο Τμήμα έρχεται και η διάλεξη The End of Type, που διερευνά τη γλώσσα στη μετα-τυπογραφία εποχή.

Ο βιρτουόζος του πιάνου και καθηγητής του Κολλεγίου, Δημήτρης Τουφεξής, θα δώσει master class και, στη συνέχεια, ρεσιτάλ με τίτλο The Romantic piano, μία μουσική διάλεξη για τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις στο ρεπερτόριο της ρομαντικής περιόδου.

Στο θεατρικό μέρος του Φεστιβάλ, οι Θέμελης Γλυνάτσης, Μάιρα Μιλολιδάκη, Έφη Μηνακούλη και Cindi Trent οργανώνουν δύο εργαστήρια μουσικού θεάτρου, ανοιχτά στο κοινό, όπου συμμετέχουν φοιτητές και επισκέπτες.

Η solkattu, γλώσσα των ρυθμικών συλλαβών της Νότιας Ινδίας, είναι το κεντρικό θέμα του εισαγωγικού εργαστηρίου που θα παρουσιάσει ο jazz πιανίστας και καθηγητής μουσικής θεωρίας του Deree, Σάμι Αμίρης. Παράλληλα, στο χορευτικό κομμάτι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο πρόσφατες δουλειές των Thresh Dance Company: οι παραστάσεις Études και Stories By Hand.

Σε ένα jam session ηλεκτρικής κιθάρας προσκαλεί τους φοιτητές ο Άγγελος Ματσόπουλος μέσα από το μουσικό εργαστήρι του, ενώ το θεατρικό Τμήμα και η Βαρβάρα Δούκα θέτουν τον προβληματισμό Ποιος είναι ξένος τώρα; ¬– ένα θεατρικό εργαστήρι που εξετάζει την έλευση του ξένου στο σώμα, στη χώρα και στο μυαλό μας.

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Arts@Deree Day, μία ημέρα ειδικά αφιερωμένη στους μαθητές του Λυκείου. Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να τους φέρει σε επαφή με τις τέχνες, μέσα από σειρά μαθημάτων και εργαστηρίων που προσφέρουν οι καθηγητές της Σχολής Frances Rich του Deree.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:
http://www.acg.edu/events/arts-festival-2017/

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 141 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το γυμνάσιο και λύκειο Pierce, το Deree – που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

Σχετικά με το Deree – The American College of Greece

Το Deree αποτελεί μία από τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Προσφέρει 27 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα bachelor, αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NEASC (New England Association of Schools and Colleges) και πιστοποιημένα από το OU (Open University) του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα προγράμματα προσφέρονται μέσω των τριών σχολών του Deree: School of Business, School of Liberal Arts and Sciences, Frances Rich School of Fine and Performing Arts. Επιπλέον, μέσω της μεταπτυχιακής σχολής του Deree, προσφέρονται 5 προγράμματα master στους τομείς της Ψυχολογίας, της Επικοινωνίας και της Εκπαίδευσης.