Εναρκτήρια συνεδρία του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Το Κέντρο Σημειολογίας του Θεάτρου, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας κ. Μαρίκας Θωμαδάκη και οι «Θεατρογραφίες», επιθεώρηση του Κ.Σ.Θ., πραγματοποιούν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. την εναρκτήρια συνεδρία για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα), στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης».

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται τρεις πρωταγωνίστριες του θεάτρου μας, η κ. Κάτια Γέρου, η κ. Μάνια Παπαδημητρίου και η κ. Δήμητρα Χατούπη, στις οποίες και θα γίνει ειδικό τιμητικό αφιέρωμα.

Εναρκτήρια ομιλία:

  • κ. Μαρίκα Θωμαδάκη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομιλητές:

  • κ. Δημήτρης Τσατσούλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
  • κ. Εύη Προύσαλη, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών
  • κ. Ελένη Γκίνη, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκουσα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: κ. Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης.

εξώφυλλο ΘΕΑΤΡΟγραφίες

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί και το 18ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΟγραφίες».

Οι «ΘΕΑΤΡΟγραφίες» φιλοξενούν θεωρητικές προσεγγίσεις των επιστημών του θεάματος και της τέχνης, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, κριτικές παραστάσεων, ελεύθερους στοχασμούς του πνεύματος, καθώς και πεπραγμένα και δρώμενα του καλλιτεχνικού κόσμου. Η επιθεώρηση απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και ανθρώπους του θεάματος και των τεχνών, ερευνητές, φοιτητές και γενικότερα σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται νε εντρυφήσουν σε θέματα του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.

ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / Επικοινωνία: Δέσποινα Ερρίκου