Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 12:01

Γλυπτική με Πρώτη Ύλη Τόμους Βιβλίων!

Γράφτηκε από τον 

Για το μεγαλύτερο μέρος τριών δεκαετιών ο πολυδιάστατος καλλιτέχνης Guy Laramee εργάστηκε ως θεατρικός συγγραφέας, διευθυντής, συνθέτης, κατασκευαστής μουσικών οργάνων, τραγουδιστής, γλύπτης, ζωγράφος και συγγραφέας. Ανάμεσα στα γλυπτά του βρίσκονται δύο απίστευτες σειρές γλυπτών βιβλίων που αναπαριστούν τοπία και συνθέσεις με τίτλο Biblios (Βίβλος) The Great Wall (Το Μεγάλο Τείχος) όπου οι πυκνές σελίδες παλιών βιβλίων σκαλίζονται για να αποκαλύψουν γαλήνια βουνά, οροπέδια, και αρχαίες κατασκευές. Γι' αυτά τα έργα λέει:


"Σκαλίζω λοιπόν τοπία σε βιβλία και ζωγραφίζω Ρομαντικά τοπία. Βουνά γνώσης που έχει περιέλθει σε αχρησία, επιστρέφουν σε αυτό που πραγματικά είναι: βουνά. Διαβρώνονται λίγο ακόμη και μετατρέπονται σε λόφους. Κατόπιν ισοπεδώνονται και γίνονται λιβάδια όπου φαινομενικά τίποτα δεν συμβαίνει. Σωροί απαρχαιωμένων εγκυκλοπαιδειών επιστρέφουν σε εκείνο που δεν χρειάζεται να πει τίποτα, που απλά ΕΙΝΑΙ. Ομίχλες και σύννεφα σβήνουν όλα όσα γνωρίζουμε, όλα όσα νομίζουμε ότι είμαστε".

Μετάφραση κειμένου: Κεφαλιανού Ειρήνη

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Guy Laramee μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.guylaramee.com
Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.