Βιωματικό Σεμινάριο E.U.R.O.P.E II - Τέχνη & Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η ΑΜΑΚΑ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «E.U.R.O.P.E.» διοργανώνει δύο ανεξάρτητους κύκλους σεμιναρίων.

Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται σε εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών ή/και μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων

Ο δεύτερος κύκλος απευθύνεται σε υπαλλήλους σωφρονιστικών ιδρυμάτων (διοικητικούς, προσωπικό φύλαξης, κοινωνική υπηρεσία κ.α )

Στόχος των σεμιναρίων είναι να φέρουν κοντά τους επαγγελματίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εγκλεισμού, οι οποίοι θέλουνε να εμπλακούν στο πεδίο αυτό, καλλιεργώντας καινοτόμες πρακτικές διασυνδέσεις και δράσεις.

Η θεματική των σεμιναρίων είναι η Ευρωπαϊκή ιστορία , τα ανθρώπινα δικαιώματα, η επανένταξη των κρατουμένων και η είσοδος τους στη νέα αγορά εργασίας.

Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στις βασικές έννοιες της Θεραπείας της Τέχνης και πώς μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν μέσα στα καταστήματα κράτησης. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους ιδέες, ανάγκες και προβληματισμούς και να συνάψουν νέες συνεργασίες.

Τα σεμινάρια, εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E.U.R.O.P.E και διεξάγονται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Collegium Civitas της Πολωνίας, της Μ.Κ.Ο. Slawek Foundation από την Πολωνία και της Μ.Κ.Ο. Valto-sav Alapitvany από την Ουγγαρία. Εκπαιδευτές από τις χώρες των Ευρωπαίων εταίρων θα συμβάλλουν στα σεμινάρια, παρουσιάζοντας μας την κατάσταση στα αντίστοιχα καταστήματα κράτησης του εξωτερικού και δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη σε σχέση με τον εγκλεισμό, την Τέχνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή όποιων ενδιαφερομένων ατόμων/οργανώσεων δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς (ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν) σαν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα E.U.R.O.P.E προβλέπει με την ολοκλήρωση του την διεξαγωγή εργαστηρίων Art Therapy μέσα στα καταστήματα κράτησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πολωνία και στην Ουγγαρία, γι’αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η συμμετοχή εκπροσώπων από τα καταστήματα κράτησης, καθώς είναι μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος.

Τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν από την ΑΜΑΚΑ σε συνεργασία με εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα E.U.R.O.P.E, οι οποίοι συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016.

Το σεμινάριο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ και δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Collegium Civitas.

Ο πρώτος κύκλος που απευθύνεται σε υπαλλήλους σωφρονιστικών ιδρυμάτων, που εργάζονται στην διοίκηση, στην κοινωνική υπηρεσία, στην φύλαξη κ.ά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου (ώρες 16.00- 21.00) και το Σάββατο 4 Ιουνίου (ώρες 10.00-16.00)

Ο δεύτερος κύκλος που απευθύνεται σε μέλη Μ.Κ.Ο και συναφών οργανώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου (ώρες 15.00-20.00) και την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρες 11.00-16.00)

Γενικές Πληροφορίες

  • Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.
  • Παρακαλούμε πολύ συμπληρώστε την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και στείλτε την ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (18 ανά κύκλο) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Χώρος Διεξαγωγής : Σατωβριάνδου 34, 1ος όροφος, Στάση Μετρό Ομόνοια