Διάλεξη διάσημης βιολοντσελίστριας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις οκτώμιση το βράδυ, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί διάλεξη της Özge İleri-Christopoulos, προσκεκλημένης βιολοντσελίστριας από την Τουρκία, με θέμα: μέθοδοι και πρακτικές της μελέτης μουσικού οργάνου.

Η Özge İleri-Christopoulos, σπούδασε βιολοντσέλο με τον Tufan Tolga, Prof. Çağlayan Ünal-Sümer και Erdoğan Davran στο Hacettepe University State Conservatory.Στη διάρκεια των σπουδών της , συμμετείχε σε συναυλίες ως σολίστ με ορχήστρα και σύνολα μουσικής δωματίου.Έπαιξε ως αναπληρώτρια στην Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα της Άγκυρας και στην Λυρική Σκηνή της Άγκυρας.Το 2000, μελέτησε με τον Marion Feldman και νσυμμετείχε στο Ορχηστρικό Φεστιβάλ στο Princeton, New Jersey.

Το 2006, αποφοίτησε από το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Marshall, τάξη του Dr. Şölen Dikener και συμμετείχε στην Ορχήστρα του Πανεπιστημίου τουe Marshall, στο Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής MU, στη Συμφωνική Ορχήστρα Huntington και στη Συμφωνική Ορχήστρα West Virginia. Το 2012, απέκτησε το πτυχίο της D.M.A. performance από την τάξη του Leornardo Altino στο University of Memphis Rudi E. Scheidt School of Music, με τίτλο διδακτορικής διατριβής "Kamran Ince's Solo Cello Music".

Είχε επίσης την ευκαιρία να μελετήσει μουσική δωματίου με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Ceruti και να παρακολουθήσει ατομικά masterclasses με ονόματα όπως οι Owen Carman, Dennis Parker, Lynn Harrell, David Spurbeck, Alan Harrell. Το διάστημα αυτό η Özge İleri-Christopoulos συνεχίζει τις εμφανίσεις της στην Τουρκία και διεθνώς και την ακαδημαϊκή καριέρα στο İpek University Conservatory.

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15 – Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο.