Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής του Αλέξη Σταμάτη

Αφίσα, Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής Αφίσα, Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

Το Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού διοργανώνει το ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, με εισηγητή τον καταξιωμένο και βραβευμένο συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.

Ο Αλέξης Σταμάτης έχει γράψει εικοσιπέντε δημοσιευόμενα βιβλία (πεζό, ποίηση, παιδικό, θέατρο), μεταξύ των όποιων και 13 μυθιστορήματα. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 9 γλώσσες. Το μυθιστόρημα του Αμερικάνικη Φούγκα εκδόθηκε το 2008 στις ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει το International Literature Award από το "National Endowment for the Arts". Το μυθιστόρημά του Βίλα Κομπρέ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ (2007). Για την δεύτερη συλλογή του, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων του απονεμήθηκε το 1994 από τον Δήμο Αθηναίων το Βραβείο Ποίησης στη μνήμη Νικηφόρου Βρεττάκου. Το παιδικό του μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος κέρδισε το Πρώτο Βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στα ενδότερα της συγγραφής, αυτής της «Μάγισσας Τέχνης», και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή».
Τα μαθήματα θα αναπτυχθούν σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας, μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί θα ανιχνεύσουμε τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα» στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία. Θα μπούμε στην «κουζίνα» του πεζογράφου, και θα δούμε πώς δουλεύει με τα διάφορα «υλικά». Κι όλα αυτά με την καθοδήγηση ενός έμπειρου συγγραφέα, ο οποίος, εκτός από τη μεγάλη και επιτυχημένη προσωπική συγγραφική διαδρομή και τη θεωρητική του κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της Λογοτεχνίας, που έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές τάξεις.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 20 ωρών, και θα υλοποιηθεί σε δέκα δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα, αρχής γινομένης από τις 22 Φεβρουαρίου 2016, κάθε Δευτέρα, ώρες 5.30-7.30 μ.μ.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.
facebook event: https://www.facebook.com/events/973758086010739/

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ Από Δευτέρα 4/1/16
ΑΡΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 18/1/16
τηλέφωνα Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων): 210 6748160, 210 6748153 και 210 6798191.

Έκθεση εικόνων

Αλέξης Σταμάτης