Σεμινάριο αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improve comedy theater

Αφίσα, Improve comedy theater Αφίσα, Improve comedy theater

To Politheatro σε συνεργασία με την σχολή Improvibe , την πρώτη και μοναδική σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού Improve comedy theater στην Ελλάδα, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο αυτοσχεδιαστικού θεάτρου υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού Βασιλικής Κίσσα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο Πολυθέαμα.

Τι είναι το Improve comedy;
Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Improv Comedy Theater είναι μια μορφή θεάτρου διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες, δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Το κοινό δίνει κάποια πρόταση στους ηθοποιούς για έμπνευση, και από κει και πέρα όλο το έργο δημιουργείται στη στιγμή επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών. Αυτή η μορφή τέχνης είναι ευρέως γνωστή ως improv.

Στο improv κάθε παράσταση είναι μοναδική. Δεν έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναπαιχτεί ποτέ μετά την βραδιά κατά την οποία δημιουργήθηκε.
Υπάρχουν άπειρες μορφές αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater, κωμικές και μη. Όλες βασίζονται ακριβώς στις ίδιες θεμελιώδεις αρχές: συνεχές ρίσκο χωρίς τον φόβο της αποτυχίας, "Ναι, και", ζήσε τη στιγμή, μην διστάζεις για τις επιλογές σου.
Το improv είναι αυθόρμητο, εντυπωσιακό και αφάνταστα διασκεδαστικό. Πρέπει να το δεις εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου για να το εκτιμήσεις και να το καταλάβεις. Και αν δεν πιστεύεις με τίποτα ότι όλα επινοήθηκαν στη στιγμή... Ε, σημαίνει πως κάναμε καλή δουλειά.

Λίγα λόγια για την ImproVibe:
Η ImproVIBE είναι η πρώτη και μοναδική σχολή Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού Improv Comedy Theater στην Ελλάδα. Μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας της έχει προσφέρει τον Αυτοσχεδιασμό σε χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχοντας πλέον η Αθήνα 4 βραδιές Improv την εβδομάδα και η επαρχία την ευκαιρία να γνωρίσει αυτή την τέχνη κάθε καλοκαίρι με τις περιοδίες της improVIBE, ο σκοπός της, που είναι να διαδώσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας τον Αυτοσχεδιασμό, πραγματοποιείται με γοργά, δυναμικά βήματα.

Βιογραφικό Βασιλικής Κίσσα:

Η Βασιλική Κίσσα είναι ηθοποιός που την κέρδισε ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Αφού πρώτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσαρμοστεί σε μία φυσιολογική επαγγελματική καριέρα σπουδάζοντας Τουριστικές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, επέστεψε στην Αθήνα για να ακολουθήσει την πρώτη και μεγάλη της επιθυμία. Από τότε τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα! Μετά την αποφοίτησή της από το Θέατρο Τέχνης ήρθε στον δρόμο της ο αυτοσχεδιασμός Improv. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που το παιχνίδι μπήκε στην ζωή της και θυμήθηκε πόσο ανάλαφρο σε κάνει ο παιδικός αυθορμητισμός. Έπεσε με τα μούτρα και αφού ολοκλήρωσε τους κύκλους σεμιναρίων της improVIBE ξεκίνησε την πορεία της ως εκπαιδεύτρια. Μέσα σε 4 χρόνια έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια Improv και έχει δώσει παραστάσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Φινλανδία, Τουρκία. Στόχος της πιά είναι να μεταδώσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται την μαγεία του Improv Comedy. Αυτό το επιτυγχάνει με τους 2 θιάσους της, Bus Και, και The Outliners.

Πληροφορίες
Σεμινάριο αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improve comedy theater

- Ημερομηνίες: Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 
- Ώρες: δύο 5ωρα (θα ανακοινωθεί σύντομα) σύνολο: 10h
- Υπεύθυνη διδασκαλίας: Βασιλική Κίσσα
- Κόστος σεμιναρίου: 45 ευρώ
- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
- Πληροφορίες και εγγραφές: τηλ. 2651003492, 6955416236, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Facebook: Politheatro Ioannina

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.