Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: «Η Θεατρική Τέχνη και το Παρόν του Ελληνικού Θεάτρου» - Συζήτηση με τον Ανδρέα Μανωλικάκη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία της με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, παρουσιάζει μια συζήτηση για το θέατρο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 12:00 με 16:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά είναι εφικτή κατόπιν επιλογής των σχετικών αιτήσεων.

Στην διάρκεια της συζήτησης, που θα έχει ως έναυσμα τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα αναφερθεί σε διάφορα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους του θεάτρου. Θα μιλήσει μεταξύ άλλων για το Σύστημα Στανισλάφσκι, τη Μέθοδο του Actors Studio, την θεατρική εκπαίδευση, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη μετάφραση, την κριτική, την ανάλυση του κειμένου το επάγγελμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι. Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στο Σύστημα του Στανισλάφσκι και την Μέθοδο του Actors Studio, σε Πανεπιστήμια, Δραματικές Σχολές και Σχολές Κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι Δια Βίου Μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

 
Γενικές Πληροφορίες

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015
  • Ημερομηνία εκδήλωσης: Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 12:00 - 16:00
  • Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Πληροφορίες: 210 3680052, www.hau.gr/culture