1ο Συμπόσιο Ζωγραφικής στα Ιωάννινα

Το Ινστιτούτο βιβλίου και πολιτισμού της Αλβανίας «Instituti i Librit dhe i Promocionit» και το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, διοργανώνουν στην περιοχή μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού κέντρου του Δήμου, τετραήμερο Συμπόσιο και έκθεση Ζωγραφικής.

Πρόκειται για μια εκδήλωση – εικαστική δραστηριότητα που για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Γιάννενα με συνεργασία φορέων και μάλιστα με την γείτονα χώρα.

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν αξιόλογοι και γνωστοί Εικαστικοί καλλιτέχνες της Αλβανίας όπως και Ηπειρώτες Εικαστικοί, μέλη του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου.

Περιλαμβάνει ζωγραφική στην ύπαιθρο, σε τοποθεσίες της πόλης μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για μια εικαστική καταγραφή, αποτύπωση και προβολή της ιδιαίτερης ομορφιάς του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν στο κοινό την 1η Νοεμβρίου ώρα 11.00-14.00 σε υπαίθριο-δημόσιο χώρο ή στο φουαγιέ του ΠΚΔΙ, ανάλογα των καιρικών συνθηκών.
Για την καλύτερη προετοιμασία του συμποσίου, τη σύνδεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021και για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Παπαδιώτης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κ. Κώστας Γκόγκος, συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο και αντάλλαξαν απόψεις με τον Fatmir Toci, Βουλευτή του Αλβανικού Κοινοβουλίου και ιδρυτή και μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου βιβλίου και πολιτισμού, τον οποίο συνόδευαν ο Γιάννης Γιάννης, Γενικός Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, ο Ανδρέας Κάσος, Πρόξενος - Πρώτος Γραμματέας του Γενικού Προξενείου της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα και η κ.Ευδοκία Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου

  • Ζαγοροχώρια- ελεύθερη δημιουργία στα χωριά της περιοχής του Ζαγορίου (φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον)

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

  • Ιωάννινα - ελεύθερη δημιουργία στην πόλη των Ιωαννίνων, ενδεικτικά προτείνονται: λίμνη, νησί παμβώτιδας, κάστρο πόλης Ιωαννίνων, παλιά πόλη & ιστορικά κτίρια - μνημεία κ.α. (φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον)

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

  • Πάργα - ελεύθερη δημιουργία στην πόλη της Πάργα και γύρω περιοχές

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

  • ελεύθερη δημιουργία σε περιοχές επιλογής των καλλιτεχνών

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

  • ώρα 10.00 - 13.00-έκθεση στην πόλη των Ιωαννίνων και παρουσίαση των έργων του συμποσίου -κλείσιμο συμποσίου