Διάλεξη για την "Άγνωστη Μ. Ασία" στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8.00 μ.μ., θα δοθεί από τoν κ. Γ. Α. Πίκουλα, καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)., διάλεξη με θέμα «Η άγνωστη Μ. Ασία. Ιστορικό και αρχαιολογικό οδοιπορικό».

O κ. Γ. Α. Πίκουλας είναι καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2001 και εκδότης του διεθνούς περιοδικού HOPOΣ (Όρος) από το 1983 κε.

Έχει εκδώσει οκτώ μονογραφίες και υπήρξε επιμελητής δεκαεπτά τόμων συνεδρίων.
Οι δημοσιεύσεις του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά ή Πρακτικά Συνεδρίων ανέρχονται σε 170.
Ασχολείται με θέματα Ιστορικής Τοπογραφίας, Επιγραφικής και υλικού πολιτισμού των αρχαίων, (αμπελοκαλλιέργεια και ελαιοπαραγωγή). H έρευνα του καλύπτει ιδίως την Πελοπόννησο (Aργολιδοκορινθία, Αρκαδία, Λακωνία), τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (Α.Π.Θ.)», με την οποία το Μουσείο συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με θεματική τη Μεσόγειο.

Η είσοδος στη διάλεξη θα είναι ελεύθερη.

  • Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
  • Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313 306400