Διεθνές Συνέδριο Χορού με τίτλο: «Αποκοπή και Επικόλληση: Υπεράσπιση του χορού στην εποχή της λιτότητας»

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε συνεργασία με τους φορείς Society of Dance History Scholars (SDHS) και Congress of Research in Dance (CORD), υπό την αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, διοργανώνει στην Αθήνα το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χορού με τίτλο: «Αποκοπή και Επικόλληση: Υπεράσπιση του χορού στην εποχή της λιτότητας» (Cut and Paste: Dance advocacy in the age of austerity) από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2015.

Ένα καταιγιστικό τετραήμερο σε πολλαπλούς χώρους αφιερωμένο στον χορό με τη συμμετοχή 350 και πλέον ακαδημαϊκών, εισηγητών και δασκάλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Το Συνέδριο διαμορφώνεται σε τρείς άξονες:

Εισηγήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Καθηγητών Πανεπιστημίων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Workshops/εργαστήρια με διαφορετικά είδη χορού τα οποία θα διδάξουν έμπειροι δάσκαλοι της πρακτικής του χορού (είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Επιλεγμένες Παραστάσεις Ελλήνων Χορογράφων, στις 5 και 6 Ιουνίου, ώρα 21.00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και ώρα 18.30 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, με ελεύθερη είσοδο. Επισυνάπτεται η επισκόπηση εργασιών του Συνεδρίου με αναλυτικό πρόγραμμα εργαστηρίων και πληροφορίες παραστάσεων.

Το Διεθνές Συνέδριο Χορού πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ – Π.Ε.Π. «Αττική 2007-2013» και εντάσσεται στις δράσεις με τίτλο «Από την πράξη στην Θεωρία των Παραστατικών Τεχνών» και ειδικότερα στην Οργάνωση Διεθνών Δράσεων για τις Παραστατικές Τέχνες το 2014-2015 με τίτλο «Staging Invisibility».

Πληροφορίες

  • 4 έως 6 Ιουνίου 2015: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
  • 4 έως 7 Ιουνίου 2015: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων από Τετάρτη 27 Μαΐου έως Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.
  • Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
  • Πληροφορίες: Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου T: +30 210 3303149