37o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού.

To 37o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 2-6 Ιουλίου 2014,πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών.

Τα Παγκόσμια Συνέδρια του CID παρακολουθούν κατά μέσο όρο 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 ηπείρων (πολλαπλάσιοι από ό,τι σε ένα σύνηθες διεθνές συνέδριο).

Διοργανώνεται από το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" και τα Τμήματα Αθηνών και Πειραιώς του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO. Είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

GRAT Congress 2014 poster

Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό. Δεν υπάρχουν προσκεκλημένοι ομιλητές ή ακροατές - η εγγραφή είναι απαραίτητη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία.
  • Μαθήματα χορού
  • Παραστάσεις χορευτικών σχημάτων
  • Διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις
  • Εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές
  • Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, όπως μουσεία ή σχολές χορού
  • Βραδιές όπου οι σύνεδροι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.

Απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, με ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και άτυπες συζητήσεις.

Οι σύνεδροι παίρνουν με την εγγραφή τους έναν μεγάλο σάκκο χορευτή με βιβλία, έντυπα και δώρα. Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά, άλλες γλώσσες δεκτές.

Οι εργασίες και οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν πριν από την έναρξη (πλήρες κείμενο, σύμφωνο με τις προδιαγραφές) για έγκριση από την Επιστημονική Επιτροπή και ένταξη στο πρόγραμμα. Υπάρχει η δυνατότητα να είναι κανείς σύνεδρος εξ αποστάσεως.

Συνεχής ενημέρωση και τελευταία νέα στο:http://cid-portal.org/cdr/athens2014/