Έρως & Λύπη Στο Θέατρο

Ανοιχτό Σεμινάριο Υποκριτικής από το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] Φεβρουάριος – Μάρτιος 2014

Το Σεμινάριο στοχεύει στην ανάδυση ενός θεάτρου με κεντρικό θέμα τον ηθοποιό και τη χαρά του να βρίσκεσαι στη σκηνή. Είναι ένα θέατρο της κίνησης αλλά κυρίως της φαντασίας. Το θέμα δεν είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα αλλά να τη φανταστούμε και να της δώσουμε μορφή. Ποιο σώμα και ποια στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς κινητοποιούνται από τον Έρωτα και την Λύπη; Ποια είναι τα δραματουργικά κίνητρα αυτών των περιοχών; Το Σεμινάριο αποτελείται από 3 επίπεδα. Πρώτον, την παρατήρηση και την ανακάλυψη εκ νέου του Έρωτα και της Λύπης μέσω της διαθεσιμότητας των ηθοποιών. Δεύτερον, την καλλιέργεια της υποκριτικής και της εκφραστικότητας των ηθοποιών και τέλος την εξερεύνηση του ποιητικού βάθους των λέξεων, των ήχων και των κινήσεων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν 7 βασικά στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου. Τον Ψίθυρο, την Ερωτική Εξομολόγηση, το Πάθος, τα Δάκρυα, τη Δυσαρέσκεια, τη Διαφωνία, το Μίσος. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο ηθοποιός να τοποθετεί τον εαυτό του αναφορικά με τους άλλους, σε μια ξεκάθαρη σχέση εστιασμένης αλληλεπίδρασης και ανταπόκρισης. / Διδάσκει η ηθοποιός και εκπαιδεύτρια Σίσσυ Δουτσίου.

http://theinstituteinfo.blogspot.com/

Τόπος: Your Stage - Θεσπρωτίας 8 Μετρό : Σταθμός Λαρίσης

Από 22 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2014
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε: άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.