Workshop σχεδιασμού κοσμήματος @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 21.00, στην κεντρική της αίθουσα (Νικηφόρου Φωκά 8, στην περιοχή του Λευκού Πύργου) να ξεναγηθείτε στα στάδια και την διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας  χειροποίητου κοσμήματος - εικαστικού αντικειμένου ακόμα και σε οικιακό περιβάλλον, από τον γνωστό σχεδιαστή Τάσο Παπαναστασίου.

Δημιουργίες του σχεδιαστή εκτίθενται στον χώρο. Στην διάρκεια της βραδυάς, με διακριτικό τίτλο "Η δημιουργία του κοσμήματος", θα σας δοθεί η ευκαιρία να μάθετε για τις πανάρχαιες τεχνικές που βρίσκουν εφαρμογή στο σύγχρονο design, να ξεναγηθείτε στην ιστορία του κοσμήματος, και να συζητήσετε με τον σχεδιαστή τις πηγές της έμπνευσης του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

jewels november 13 7

jewels november 13 9

Σύντομο βιογραφικό
Ο Τάσος Παπαναστασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, στην Αθήνα και δούλεψε ως ηθοποιός για πολλά χρόνια, κυρίως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Σχεδίασε σκηνικά και κοστούμια για το θέατρο και την τηλεόραση, και βραβεύτηκε ως ενδυματολόγος. Φύση καθαρά καλλιτεχνική, αναζητούσε πάντοτε παράλληλη διέξοδο σε διάφορες μορφές της τέχνης, μέχρι που αφοσιώθηκε αποκλειστικά στον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος. Παρακολούθησε μαθήματα στο Μουσείο Μπενάκη με δασκάλα τη Λίλα ντε Τσάβες και τα επόμενα τρία χρόνια κοντά στον σημαντικό δημιουργό Δημήτρη Νικολαΐδη, που του διεύρυνε καλειδοσκοπικά τους ορίζοντες της τέχνης του. Κοσμήματά του εκτέθηκαν κατά καιρούς , μεταξύ άλλων, στο πωλητήριο του «Μουσείου Μπενάκη» της οδού Πειραιώς, στο πωλητήριο του « Ίδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ.Θεοχαράκη», στο «Μουσείο Ηρακλειδών», σε επιλεγμένες γκαλερί της Αθήνας και στο «Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Καντακουζηνού». Σειρά κοσμημάτων σχεδίασε επίσης, ειδικά για το πωλητήριο του «Νέου Μουσείου της Ακρόπολης», όπου και εκτέθηκαν με εξαιρετική επιτυχία. Για τον Τάσο, η τέχνη αποτελεί αποκλειστικό λόγο ύπαρξης. Τα κοσμήματά του, σε πρωτότυπα και μοναδικά δικά του σχέδια και κατασκευή, είναι γέννημα του πάθους του για την ομορφιά και απόσταγμα του πολιτισμού του.