Η Παιδική Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Παιδική- Νεανική χορωδία Σαμοθράκης του συλλόγου φίλων μουσικής ''Αρμονίας Γένεσις'' συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις συναυλίες και τα εργαστήρια του 6ου χορωδιακού φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών από τις 17 έως στις 21 Φεβρουαρίου 2016, που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επιλεγμένες χορωδίες από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η χορωδία του Παιδική- Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μουσική διεύθυνση Σωτήρη Αλεβίζου, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σε μουσική διεύθυνση Αγγελικής Κρίσιλα, η Νεανική Χορωδία Αιγινίου ''Fons Musicalis'' σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Καρυοφιλλίδη και η Νεανική Χορωδία του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη σε μουσική διεύθυνση Ηρακλή Παναγόπουλου.

Οι χορωδίες παρουσίασαν έργα από την παγκόσμια ιστορία της μουσικής, ενώ η Παιδική- Νεανική χορωδία Σαμοθράκης σε μουσική διεύθυνση Γιώτας Τηγανούρια παρουσίασε ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε παραδοσιακά τραγούδια της Σαμοθράκης.

Η ερμηνεία των κομματιών από τη Χορωδία Σαμοθράκης και η στάση των νεαρών χορωδών, έλαβαν πολλά συγχαρητήρια και εξαιρετικές κριτικές από πλήθος κόσμου της κατάμεστης αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών πολλοί ήταν και οι Σαμοθρακίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και ήρθαν για να ακούσουν τη συναυλία.

Σε συνέχεια των εργασιών του φεστιβάλ ήταν το τριήμερο μουσικό χορωδιακό εργαστήρι. Η φετινή προσκεκλημένη ήταν η Sanna Valvanne, μαέστρος και μουσικοπαιδαγωγός (Φιλανδία – Η.Π.Α.), η οποία την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου παρουσίασε με τις εργαστηριακές χορωδίες ένα πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής από όλο τον κόσμο, με πολύ αυτοσχεδιασμό, χορό και κίνηση, με ένα δικό της μοναδικό τρόπο που λατρεύτηκε από τα παιδιά των χορωδιών που συμμετείχαν.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ είχε η Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου, εμπνευσμένη μαέστρος και διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου στο www.armonias-genesis.gr