Αφιέρωμα στον Antonín Dvořák με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μία συναυλία – αφιέρωμα στον Τσέχο συνθέτη Antonín Dvořák, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 8.30μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εθνικών μουσικών ρευμάτων του 19ου αιώνα, το έργο του συνθέτη διακρίνεται για τον έντονο λυρισμό και τον ρυθμικό πλούτο που πηγάζουν από τις λαϊκές παραδόσεις της πατρίδας του, αλλά και άλλων χωρών. Μεταξύ αυτών, οι Σλαβικοί Χοροί αλλά και η Συμφωνία αρ. 9 («του Νέου Κόσμου») αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της ικανότητας του Antonín Dvořák να αφομοιώνει τα παραδοσιακά ιδιώματα στη συμφωνική του γραφή.

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Σλαβικός χορός αρ. 1 έργο 46, σε ντο μείζονα
Σλαβικός χορός αρ. 4 έργο 46, σε φα μείζονα
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα έργο 53, σε λα ελάσσονα
Συμφωνία αρ. 9 («του Νέου Κόσμου») έργο 95, σε μι ελάσσονα

  • Σολίστ: Έφη Χριστοδούλου (βιολί)
  • Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η διανομή των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έως την ημέρα της συναυλίας, 10.00 - 14.00, μόνο στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. Ισχύουν περιορισμοί στη διάθεση των δελτίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.: 210 9243211