O Jose Carreras Στο Ηρώδειο

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης δραστηριότητας η εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και management καλλιτεχνών Half Note Productions, διοργανώνει συναυλία του JOSE CARRERAS στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 19 Σεπτεμβρίου. Ο Jose Carreras τέσσερα χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του στο Ηρώδειο θα δώσει μια συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του David Gimenez. Συμμετέχουν η σοπράνο Sabina Puertolas και ο βαρύτονος Angel Odena.

O Jos? Carreras αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο στην ιστορία του λυρικού τραγουδιού διεθνώς και θεωρείται από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του είδους σήμερα. Γεννημένος στη Bαρκελώνη, σπούδασε μουσική στη πόλη όπου έμενε. Το 1970 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Gran Te?tre del Liceu της Βαρκελώνης με Nabucco και Lucrezia Borgia.

H μουσική του καριέρα εκτοξεύτηκε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις στα πιο φημισμένα θέατρα όπερας και φεστιβάλ, από το Teatro alla Scala του Μιλάνου («Un Ballo in Maschera» 1975) μέχρι το New York Metropolitan Opera House («Tosca», 1974). Συνεργάστηκε με τους διασημότερους μαέστρους, μεταξύ των οποίων οι Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Leonard Bernstein κ.α., ενώ στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται πάνω από εξήντα όπερες. Διετέλεσε Μουσικός Διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992.

Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του έχει λάβει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ αυτών και το Βραβείο Grand Prix du Disque από την Ακαδημία του Παρισιού, ειδική τιμή το 2004 από τη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, κ.α..

Tα κονσέρτα των Τριών Τενόρων που δόθηκαν σε όλο τον κόσμο έγιναν θρυλικά, δημιουργώντας πρωτοφανή επίδραση στον χώρο της όπερας. Τους μοναδικούς Jose Carreras, Placido Domingo και Luciano Pavarotti, παρακολούθησαν πάνω 2 δισεκατομμύρια ακροατές.

Μετά την περιπέτεια της υγείας του, από το 1988 και παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, έχει ταχθεί με πλήρη αφοσίωση υπέρ των σκοπών του «Jos? Carreras International Leukaemia Foundation», του οποίου είναι πρόεδρος. Το Ίδρυμά του για τη Λευχαιμία, έχει έδρα τη Βαρκελώνη και παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελβετία και στη Γερμανία και αποτελεί γι' αυτόν σημαντική προτεραιότητα.

O Jos? Carreras είναι Επίτιμο Mέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμάκων, του Τμήματος Υποστήριξης κατά της Λευχαιμίας, του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Αιματολογίας και της Γερμανικής Παιδιατρικής Ογκολογικής και Αιματολογικής Οργάνωσης.

Ο David Gimenez, αρχιμουσικός διεθνούς φήμης και μόνιμος συνεργάτης του Jos? Carreras, γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Αν και πολύ νέος, είχε την ευκαιρία να διευθύνει μεγάλες ορχήστρες στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα του κόσμου και να συναντηθεί με τους πιο διακεκριμένους ερμηνευτές της όπερας, όπως οι Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Montserrat Caball?, Jos? Carreras, Placido Domingo, Angela Gheorghiu, Sherrill Milnes, Dennis O'Neill, Juan Pons, Bryn Terfel.

Μέρος των εσόδων από τη συναυλία του Jos? Carreras στο Ηρώδειο, θα δοθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η ΦΛΟΓΑ, και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή της Νίκου Σαχπασίδη που πέθανε από καρκίνο το 1997 σε ηλικία 45 χρόνων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, LIBERIS PUBICATIONS, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ANT1 radio, METRO, GALAXY 92, EXODOS, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS 936, IN.GR.

Τιμές εισιτηρίων:
Κάτω διάζωμα: Διακεκριμένη θέση 125 ?
Α Ζώνη 85 ?
Β Ζώνη 65 ?
Γ Ζώνη 55 ?
Άνω διάζωμα: 45 ?

Προπώληση: Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών και Half Note Productions.

Επικοινωνία: Half Note Productions, τηλ. 210-60 02 802
Ειρήνη Λαγουρού, τηλ. 210-92 43 469, 6977 247725

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Monika στο Παλιό Ελαιουργείο 4G Festival - The Rebirth »