5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Δέκα κορυφαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί διεθνούς φήμης καταφθάνουν στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου για να παρουσιάσουν έξι μοναδικές συναυλίες με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι. Για μια εβδομάδα, από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου 2015, η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες και ο Γαλατάς ντύνονται στα χρώματα του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απολαμβάνουν σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Dvorak, Beethoven, Ravel, Mozart, Schulhof και Tchaikovski.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που για 5η συνεχή χρονιά ανοίγει πανιά και με όχημα τη μουσική διαπλέει τα νερά του Σαρωνικού, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, με τις χορηγίες της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Καναδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την υποστήριξη της Raycap, υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Το Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο που σχηματίστηκε με άξονα τις εγκάρδιες φιλικές σχέσεις των μουσικών, την κοινή τους αγάπη για τη μουσική σε συνδυασμό με τον άψογο επαγγελματισμό που τους ενώνει, καθώς και τη φιλοδοξία για τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας που με όχημα τη μουσική θα συνομιλεί στην καρδιά του καλοκαιριού με τους ανθρώπους, τους τόπους και την ιστορία τους. Μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, που όχι μόνο είναι φίλοι μεταξύ τους, αλλά παράλληλα είναι αφοσιωμένοι σ’ αυτό το είδος της μουσικής, που εξερευνούν και ερμηνεύουν.

Με έδρα τον Γαλατά και ταξιδεύοντας από νησί σε νησί, το Leondari Ensemble παρουσιάζει το φετινό του πρόγραμμα για το 5ο διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Πρόγραμμα:

 • 31 Ιουλίου 2015, 21:00 – ΥΔΡΑ

Piano Quartet No. 1 in G minor, Op. 25 J. Brahms
String Quintet in E-flat major, Op. 97 A. Dvořák

Ξενοδοχείο Bratsera

 • 1 Αυγούστου 2015, 21:00 - ΠΟΡΟΣ

String Quartet in E-flat major, ‘Harp’, P.74 L. van Beethoven
String Quintet in E-flat major, Op. 97 A. Dvořák

Αμφιθέατρο Συγγρού

 • 2 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΣΠΕΤΣΕΣ

Piano Trio in E-flat major, Op. 70 No. 2 L. van Beethoven
Piano Concerto No. 12 in A major, K. 414 W. A. Mozart
String Quartet in E-flat major, ‘Harp’, P.74 L. van Beethoven

Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο

 • 4 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΥΔΡΑ

Piano Trio in E-flat major, Op. 70 No. 2 L. van Beethoven
Duo for Violin and Violoncello (1925) E. Schulhoff
String Quartet in F major M. Ravel

Ξενοδοχείο Bratsera

 • 5 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΓΑΛΑΤΑΣ

String Quintet in C minor, K. 406 W. A. Mozart
Piano Quartet No. 1 in G minor, Op. 25 J. Brahms

Γυμνάσιο Γαλατά

 • 7 Αυγούστου 2015, 21:00 - ΠΟΡΟΣ

String Quintet in C minor, K. 406 W. A. Mozart
Duo for Violin and Violoncello (1925) E. Schulhoff
String Sextet in D minor, ‘Souvenir de Florence’ , Op. 70
P. I. Tchaikovsky

Αμφιθέατρο Συγγρού

Το Leondari Ensemble προσκαλεί και φέτος μια εξαίρετη ομάδα διακεκριμένων μουσικών για να δώσουν πνοή στο 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: τον τσελίστα Julian Arp, καθηγητή στο Conservatoire του Graz, τον Ariel Barnes, κορυφαίο τσελίστα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ και δύο ξεχωριστές, ταλαντούχες, νεαρές μουσικούς από την Αγγλία, την Anna Blackmur (βιολί, Royal Opera House, Covent Garden) και την Rosalind Ventris (βιόλα).
Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού μας καλεί για ακόμη μια χρονιά να διερευνήσουμε μέσα στα πανάρχαια – σπάνιας ομορφιάς – τοπία του Σαρωνικού κόλπου τις δυναμικές που περιέχουν οι δυνατότητες ερμηνείας του σπουδαίου ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου, εκτελεσμένο από μουσικούς που συνδέονται με σχέσεις φιλίας μεταξύ τους και ταυτόχρονα παραμένουν απόλυτα προσηλωμένοι στην τέχνη τους.

Γενικές Πληροφορίες

 • Τοποθεσία: Ύδρα – Πόρος – Σπέτσες – Γαλατάς
 • Ημερομηνία: 31 Ιουλίου – 7 Αυγούστου 2015
 • Τιμές εισιτηρίων: ΥΔΡΑ/ΣΠΕΤΣΕΣ 10 ευρώ
 • ΠΟΡΟΣ 5 ευρώ
 • ΓΑΛΑΤΑΣ είσοδος ελεύθερη
 • Παιδιά: είσοδος ελεύθερη
 • Πληροφορίες: www.saronicfestival.com