Βιολάτορες του Αιγαίου

Αφίσα, Βιολάτορες του Αιγαίου Αφίσα, Βιολάτορες του Αιγαίου

Μια βραδιά για να τιμήσουμε τον Στάθη Κουκουλάρη και τον Γιώργο Χατζηπέτρο. Μέσα στην πλούσια βλάστηση του Λόφου Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, στο κηποθέατρο ’’Δόρα Στράτου’’ ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, μία συναυλία για το Αιγαιοπελαγίτικο βιολί.

Στο πρώτο μέρος θα παιχτούν αποσπάσματα από τα έργα του «Τήλος», «Σύρνα» και «Αλμύρα» ενώ στο δεύτερο θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικοί σκοποί της Αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης με έμφαση στη νησιώτικη ζυγιά (βιολί - λαούτο), σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορετική τη μουσική παράδοση του ενός νησιού από το άλλο.

Μια σπάνια εμπειρία ακρόασης με ιδιαίτερα παιξίματα από σπουδαίους βιολάτορες, με βαθύ σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του λαϊκού αιγαιοπελαγίτικου βιολιού.
Μια βραδιά για να τιμήσουμε τους δασκάλους μας, τους βιολάτορες Στάθη Κουκουλάρη και Γιώργο Χατζηπέτρο.

Πληροφορίες
ΒΙΟΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ
Τραγουδούν: Μαρία Αναματερού, Θοδωρής Μέρμηγκας

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 / 21:30
Συναυλία του Μιχάλη Κουμπιού για το Αιγαιοπελαγίτικο βιολί

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Δελτία εισόδου στο τηλέφωνο: 210 9214650
Όσοι προσέλθουν μπορούν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται από τη φτώχεια φέρνοντας μαζί τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να ενισχύσουν το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ “ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ”
ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ
τηλ. 210 3244395 | www.grdance.org

Έκθεση εικόνων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΣΙΑΣΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ