«Tenorissimo»

Emil Ivanov Emil Ivanov

Ο διεθνούς φήμης τενόρος Emil Ivanov σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ τραγουδιού στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.30.

Ο Emil Ivanov με εμφανίσεις, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα του κόσμου, όπως στην Arena di Verona, Metropolitan Opera, Covent Garden, Teatro alla Scala, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου παρνασσός, με γνωστά τραγούδια, αγαπημένες καντσονέτες και περίφημες άριες από τις διασημότερες όπερες.

Στο πιάνο συνοδεύει η σύζυγός του Daniela Ivanova.

Μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει δεξίωση.

 

Πληροφορίες
«TENORISSIMO»
EMIL IVANOV

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015
Ώρα 20:30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Υπηρεσία εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Εισιτήρια online:
http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1497
Τηλεφωνική αγορά: 2107234567
Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Γενική είσοδος),
10€ (Εξώστης).

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/734798823299807

Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα
Διοργάνωση: ARTE ATENE

Πρόγραμμα

Giacomo Puccini - E lucevan le stelle - Cavaradossi's aria from 3rd act of Tosca
Francesco Cilea - È la solita storia... Federico's lamento from 2nd act of L'Arlesiana
Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Kuda, kuda... - - Lenski's aria from 2nd act of Eugene Onegin
Giuseppe Verdi - Forse la sogla attinse - Riccardo's aria from 3rd act of ... Un ballo in maschera
Giuseppe Verdi - La donna è mobile... - Duke of Mantua's canzone from 3rd act of Rigoletto
Pietro Mascagni - Mamma... - Turiddu's aria from Cavalleria Rusticana
Ruggiero Leoncavallo - Recitar... - Canio's arioso from I Pagliacci
Umberto Giordano - Colpito qui m'avete... - Chenier's improviso from 1st act of Andrea Chenier

Διάλειμμα

Stanislao Gastaldon - Musica proibita
Vincenzo Bellini - Fenesta che lucive
Salvatore Cardillo - Core 'ngrato
Enrico Cannio - 'O surdato 'nnammurato
Ernesto De Curtis - Non ti scordar di me
Ernesto De Curtis - Tu ca nun chiagne
Ernesto De Curtis - Torna a Surriento
Teodoro Cottrau - Santa Lucia
Eduardo di Capua - Maria, Mari
Luigi Denza - Funiculì, Funiculà
Rodolfo Falvo - Dicitencello Vuie

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Emil Ivanov, τενόρος
O Emil Ivanov γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας. Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας και στην ίδια πόλη είχε το ντεμπούτο του στην όπερα ως Foresto στον Attila του Verdi. Ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα έχοντας κερδίσει το διαγωνισμό Belvedere στη Βιέννη το 1986, τραγουδώντας Don Carlo, Ernani, Tosca σε διαφορετικά θέατρα στη Γερμανία και στην Ελβετία (Essen, Düsseldorf, Frankfurt, St. Gallen, Zürich κ.λπ.). Το 1989 έκανε το Ιταλικό του ντεμπούτο ως Radames στην Aida στην Arena Sferisterio στη Macerata, όπου επέστρεψε αργότερα με τα Il Trovatore και Tosca. Το 1990 τραγούδησε για πρώτη φορά στην Arena di Verona, όπου τα επόμενα χρόνια τραγούδησε Aida. Το 1991 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Κρατική Όπερα της Βιέννης, όπου για πολλά χρόνια ερμήνευε Tosca, Il Trovatore, Carmen, Aida, Traviata, Madama Butterfly, Boris Godunov, Chowanchtina, Rusalka και άλλα έργα. Το 1992 ήταν το ντεμπούτο του στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ως Cavaradossi στην Tosca του Puccini, όπου επέστρεψε επίσης για λίγες ακόμα σαιζόν. Την περίοδο 1994-1997 τραγουδά σε πολλά μεγάλα Ιταλικά θέατρα στη Ρώμη, τη Φλωρεντία, την Μπολόνια, τη Βερόνα, τη Macerata, το Παλέρμο, το Cagliari και αλλού. Το Φεβρουάριο του 1997 τραγουδά για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου alla Scala στο Μιλάνο ως Enzo στο La Gioconda του Ponchielli. Στο ίδιο Θέατρο κάνει τον ομότιτλο ρόλο στο Andrea Chenier του Giordano. Το 2002 κάνει το ντεμπούτο του ως Carlo στο I Masnadier του Verdi στο Covent Garden του Λονδίνου. Το τεράστιο ρεπερτόριο του Ivanov περιλαμβάνει περισσότερα από 45 έργα όπερας των Verdi, Puccini, Leoncavallo, Mascagni, Bellini, Giordano, Catalani, Bizet, Dvorak, Mussorgski κ.ά. Ο τενόρος αυτοπαρουσιάζεται συχνά ως τραγουδιστής κονσέρτων και ορατορίων. Στη μακρά του καριέρα ο Ivanov έχει τραγουδήσει με τα μεγαλύτερα ονόματα της όπερας όπως Fiorenza Cossotto, Mirella Freni, Agnes Baltsa,Ghena Dimitrova, Raina Kabaivanska, Maria Guleghina, Pierro Cappuccilli, Renato Bruson, Matteo Manuguerra, Leo Nucci, Nikolaj Ghiaurov, Ruggiero Raimondi κ.ά. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους διευθυντές ορχήστρας όπως οι Claudio Abbado, Nello Santi, Anton Guadagno, Fabio Luisi, Vaclav Neumann, Gustav Kuhn, Vladimir Fedossejev και πολλοί άλλοι. Για πολλά χρόνια ο Emil Ivanov έχει συνεργαστεί και με την Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα, τραγουδώντας στα έργα La Traviata, Il Trovatore, Madama Butterfly, I Pagliacci, La Giocconda κ.ά.

Daniela Ivanova

Daniela Ivanova, πιανίστα
Η Daniela Ivanova έχει σπουδάσει εκκλησιαστικό όργανο και πιάνο στην Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Συνοδεύει στο πιάνο συχνά τον σύζυγο της Emil Ivanov.