«Η Αφροδίτη του Μάνου», Μάνος Ελευθερίου & Αφροδίτη Μάνου

Μάνος Ελευθερίου & Αφροδίτη Μάνου Μάνος Ελευθερίου & Αφροδίτη Μάνου

Η Αφροδίτη Μάνου τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει κείμενα από τη Βιβλιοθήκη της καρδιάς του. Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ. Η Αφροδίτη Μάνου, αναζητώντας "Τα Λόγια και τα Χρόνια τα χαμένα", τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει μια επιλογή από έργα δικά του, αλλά και άλλα, πολύ ενδιαφέροντα, από τη βιβλιοθήκη της καρδιάς του, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014 στον Ιανό. Την ομάδα συμπληρώνει, ο εκλεκτός Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο...

Μια πρόταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Μια συνεργασία-έκπληξη του Μάνου και της Αφροδίτης, δυο ανθρώπων που χρόνια τώρα κινούνται παράλληλα στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς οι δρόμοι τους να έχουν συναντηθεί μέχρι σήμερα.

Ωστόσο οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά, από την εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης έστελνε κρυφά από τη εξορία στη Ζάτουνα τις κασέτες με τον πρώτο μελλοποιημένο Ελευθερίου και η Αφροδίτη με την αδερφή της, τη Μαρία Δημητριάδη, τραγουδούσαν σε στενό φιλικό κύκλο Γλυκοφιλούσα Παναγιά και Το Τραίνο Φεύγει στις Οχτώ και όλα εκείνα τα τραγούδια, που μετά φυγάδευαν στο εξωτερικό, με μια πολύπλοκη και περιπετειώδη διαδικασία, μέχρι αυτά να ξαναγυρίσουν με την Μεταπολίτευση στην Ελλάδα και να πάρουν τη θέση τους στην Ιστορία, στα ραδιόφωνα και στα χείλη των Ελλήνων.

Συνεργασίες του Μάνου Ελευθερίου με τον Δήμο Μούτση, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, αλλά και τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιάννη Σπανό και τον Σταύρο Ξαρχάκο, γεμίζουν τις ζωές μας με ποίηση, με εικόνες ολοζώντανες μικρών και μεγάλων ηρώων, με βιογραφίες μιας αυτοσχέδιας συλλογής αγίων, που ζωντανεύουν λέξη-λέξη, εκεί που καθε συλλαβή παίζει το ρόλο της σ' ένα εργόχειρο ήχων, νοημάτων και συμβολισμών τόσο προσωπικό, που τελικά καταλήγει να γίνει πανελλήνιο σουξέ, με ειδικό βάρος ακριβό και πολύτιμο.

Πληροφορίες
«Η Αφροδίτη του Μάνου»
Μάνος Ελευθερίου & Αφροδίτη Μάνου
στον ΙΑΝΟ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου2014, στις 21:30
& Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στις 20:30

Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Ώρα έναρξης: Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:30
Οι πόρτες ανοίγουν μισή ώρα πριν από τις παραστάσεις.
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr

IANOS | τηλ. 210 3217810 Σταδίου 24 - Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr