Συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μουσείο Μπενάκη

Ο πολιτιστικός φορέας Λιτρίβι και οι εκδόσεις του «Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι» σάς καλούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) στη συναυλία/παρουσίαση της πρώτης εκδοτικής δουλειάς του φορέα: Το βιβλίο/cd με τίτλο «Αισθηματική Ηλικία» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, με ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη.

Στο συγκεκριμένο κύκλο τραγουδιών ο συνθέτης έχει μελοποιήσει στίχους και ποίηση των Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Μιχάλη Γκανά και Σωτήρη Τριβιζά. Η «Αισθηματική ηλικία» εκδόθηκε τον Μάιο του 2014 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο στον Ιανό Αθήνας, καθώς και σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2014 σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού. Το βιβλίο/cd έχει λάβει αξιόλογες κριτικές και στο πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοσή του.

BENAKI AFISSA

Ο συνθέτης, στο πιάνο, με ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη, έκτακτη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Κορίνας Λεγάκη και συνοδεία του βιολονίστα Κωνσταντίνου Παυλάκου, θα παρουσιάσει επίσης επιλογές από τους κύκλους τραγουδιών του «Σκοτεινός Έρωτας» (μία από τις έξι προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές) και «Ερωτόκριτος in Blues» (πρόσφατη ανέκδοτη δουλειά).

Στην «Αισθηματική Ηλικία» το λόγο έχουν τέσσερις ποιητές, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο Μιχάλης Γκανάς, με στίχους που αναφέρονται στον έρωτα, στο όνειρο, στο παραμύθι. Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη ο λόγος τους θα ενωθεί με τον ποιητικό λόγο του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Federico García Lorca.

Ο Δημήτρης Μαραμής υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια το μουσικό του όραμα, με αφοσίωση στο ποιητικό αισθαντικό τραγούδι, με πρώτη ύλη τους στίχους και την ποίηση. Οι συναυλίες του δημιουργούν σχεδόν πάντα μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, προκαλώντας έντονες συγκινήσεις στο ακροατήριο, καθώς ο ίδιος δίνεται ψυχή τε και σώματι στο πιάνο του, παρασύροντας τους ερμηνευτές του σε μια μοναδική κάθε φορά εκφραστικότητα.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης διαθέτει μια βελούδινη φωνή, με ερμηνευτική στιλπνότητα και έντονα εκφραστικά ραγίσματα. Η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με την «Αισθηματική Ηλικία» και οι σκηνικές του εμφανίσεις εντυπωσίασαν και έλαβαν θετικότατες κριτικές.

Γενικές Πληροφορίες

Ερμηνευτής: ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ
Έκτακτη συμμετοχή: ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ

Συμμετέχει ο βιολονίστας :ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ
Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς) 2ος όροφος
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς (Πέμπτη-Κυριακή) τηλ.: 210-3671000