Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη Καλοκαίρι 2014

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη Καλοκαίρι 2014. Η κορυφαία μουσική συνάντηση αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Ήταν η πιο αναμενόμενη μουσική συνάντηση του φετινού χειμώνα. Δικαίως! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατέγραψαν το χειμώνα που μας πέρασε μέχρι και πρόσφατα - σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - sold out παραστάσεις κερδίζοντας το κοινό και τα ΜΜΕ. Περισσότεροι απο 30.000 θεατές είδαν το πρόγραμμα που παρουσίασαν από τα τέλη του Νοεμβρίου στην Αθήνα και όταν ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης η επιτυχία συνεχίστηκε αποδεικνύοντας ότι αυτή η παράσταση έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά της.
Οι δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες θα συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας στάσεις σε όλη την Ελλάδα. Στοιχηματίζοντας κάθε φορά στην ατμόσφαιρα της παρέας, στη συμμετοχή του κοινού, στην οικειότητα των αγαπημένων τραγουδιών, θα προσφέρουν τα λατρεμένα τραγούδια τους σε όλους αυτούς που τις παρακολουθούν και τραγουδούν μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ΜΜΕ για την παράσταση:

athinorama.gr
"Είναι σαν να ζεις ένα όνειρο – μόνο που το σκίρτημα σε κάνει να ξέρεις ότι πατάς στη γη. Το ένα τραγούδι είναι σαν να γεννάει το άλλο και η μια φωνή να ανοίγει το δρόμο στην άλλη. Τίποτα δεν ακούγεται παράταιρο και κανένα συναίσθημα δεν φαίνεται να είναι οριστικό – έρχεται η επόμενη στιγμή που το ενδυναμώνει και το διαχέει γύρω και μέσα. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι σαν να ζουν μια ζωή μαζί πάνω στη σκηνή και οτιδήποτε τραγουδούν έχει τη φυσικότητα της αναπνοής, τη μοναδική αίσθηση του αγγίγματος..."

cosmo.gr
"Επί τρεις ώρες, σε απόλυτη αρμονία και με μία διάχυτη χημεία μεταξύ τους, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, χωρίς να κατεβαίνουν λεπτό από τη σκηνή, μοιράστηκαν μαζί μας τη μαγεία της μουσικής, δημιουργώντας μία ζεστή ατμόσφαιρα παρέας, οικειότητας, συγκίνησης, αγαλλίασης, με τον κόσμο να τις αγκαλιάζει και να αγκαλιάζεται από τις φωνές τους, και να συμμετέχει ενεργά από το πρώτο τραγούδι μέχρι το τελευταίο..."

musiccorner.gr
"Άλκηστις και Ελευθερία: Του ονείρου η αύρα τις ενώνει! Ο κλειστός χώρος του «Διογένη» δεν έχει μετατραπεί απλά σε μουσική σκηνή: Έχει γίνει ανοιχτό θέατρο σε καλοκαιρινή συναυλία! Μόνο με αυτήν την αίσθηση μπορώ να συγκρίνω την ατμόσφαιρα που επικρατούσε..."

in2life.gr
"Η μία παίρνει την τραγουδιστική σκυτάλη από την άλλη, σε αναλογία ένα προς ένα, κάνουν και ντουέτα ή ακόμα καλύτερα και σπάνιας τεχνικής διφωνίες.Bρίσκεσαι σε συναισθηματική εγρήγορση από το πρώτο 5λεπτο μέχρι το τελευταίο..."

avopolis.gr
"Ήθελες/δεν ήθελες, αργά ή γρήγορα, σε έπαιρναν μαζί τους με την πηγαία παρουσία τους, με το κέφι τους, με την κινησιολογία τους. Και βέβαια με τα τραγούδια τα οποία παρουσίασαν..."

Κ Καθημερινής
"..Το κοινό που ήρθε να παρακολουθήσει Παρασκευή βράδυ το ντουέτο Πρωτοψάλτη-Αρβανιτάκη εντυπωσιάζει με τον όγκο του...Tόσο η Ελευθερία Αρβανιτάκη όσο και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πολύ έμπειρες και κατά μία έννοια "επιβάλλονται" στο χώρο, του δίνουν το δικό τους άρωμα.."

tralala.gr
"Ελευθερία Αρβανιτάκη & Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Συνεργασία πολλών καρατίων... Ένα πολύ προσεγμένο πρόγραμμα από τις δυο πιο αγαπημένες ελληνίδες τραγουδίστριες της χώρας μας. Μια όαση στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας!"

Παίζουν οι μουσικοί:

 • Αντώνης Ανδρέου / τρομπόνι, τρομπέτα
 • Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο
 • Κώστας Καρακατσάνης / βιολί, φυσαρμόνικα, κιθάρα
 • Θωμάς Κοντογεώργης / πιάνο, ενορχηστρώσεις
 • Αλέξανδρος - Δράκος - Κτιστάκης / τύμπανα, ενορχηστρώσεις
 • Νίκος Μέρμηγκας / μπουζούκι, λάφτα, μαντολίνο, λαούτο
 • Επιμέλεια προγράμματος: Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη - Λήδα Ρουμάνη
 • Επιμέλεια ήχου: Ζαχαρίας Σταμούλος, Χάρης Κρεμμύδας
 • Σχεδιασμός φώτων: Φιλ Χιλς
 • Χειρισμός φώτων: Μαρία Βενετάκη
 • Οργάνωση παραγωγής: Sui Generis και Happy Tone

Οι σταθμοί της περιοδείας*
ΙΟΥΛΙΟΣ
Τετάρτη 2/7 - Φεστιβάλ Οίτης-Λελέικα Υπάτης, Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Τετάρτη 16/7 - Νίκαια, Κατράκειο
Παρασκευή 18/7 Κόκκινο Νερό
Σάββατο 19/7 Φεστιβάλ Μουσών - Πιέρια Όρη - Ελατοχώρι
Παρασκευή - 25/7 Ηράκλειο
Δευτέρα 28/7 - Λευκωσία
Τρίτη 29/7 - Λάρνακα
Πέμπτη 31/7 - Λεμέσος

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Σάββατο 2/8 - Φεστιβάλ Βαρβάρας-Βαρβάρα Χαλκιδικής
Δευτέρα 11/8 - Καλαμάτα
Τετάρτη 13/8 - Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλα
Σάββατο 16/8 - Κατάκολο Ηλείας
Τετάρτη 20/8 - Ρόδος

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Δευτέρα -1/9 Ελευσίνα
Τρίτη - 2/9 Πάτρα
Τετάρτη - 3/9 Γιάννενα
Παρασκευή - 5/9 Έδεσσα
Σάββατο 6/9 - Κιλκίς
Πέμπτη 11/9 - Αθήνα, Τεχνόπολη
Παρασκευή 19/9 - Πειραιάς, Βεάκειο

* Είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της περιοδείας.