Ακουστική συναυλία - Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) & Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) @ΚΕΤ

Σοφία Λαμπροπούλου Σοφία Λαμπροπούλου

Ακουστική συναυλία με τους Σοφία Λαμπροπούλου στο κανονάκι και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα στο ΚΕΤ το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 21:00.

Η Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) διατηρούν μια πολύχρονη συνεργασία σε διάφορα σχήματα και η από κοινού εμφάνισή τους αποτελεί τη φυσική κατάληξη μιας γόνιμης επικοινωνίας, που περιλαμβάνει μια ιδιότυπη μουσική προσέγγιση από προσωπικές συνθέσεις και μελωδίες από τις «μουσικές του κόσμου», με βάση τον αυτοσχεδιασμό και με εκφραστικά «εργαλεία» το κανονάκι και την κιθάρα. Ένας διαρκής μουσικός «διάλογος» που καταλήγει σε μια πολύ δημιουργική συνεργασία.

Σοφία Λαμπροπούλου

Η Σοφία Λαμπροπούλου ξεκίνησε κανονάκι το 1997 και πήρε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Σπύρο Παυλάκη. Έκανε πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο και την Ελένη Ζαχαράκη, κλασικά κρουστά με τον Κ. Βορίση και Κ. Θοδωράκο και παραδοσιακά κρουστά με τον Β. Καρίπη. Από τον Σεπτέμβρη του 2003 μέχρι το Νοέμβριο του 2005 έζησε στην Κωνσταντινούπολη όπου πήρε μαθήματα τεχνικής και ανατολικής θεωρίας-ρεπερτορίου (maqam) από πολύ σημαντικούς δεξιοτέχνες στο κανονάκι όπως οι Ahmet Meter, Hakan Gungor καθώς και οι Omer Erdogdular, Necati Celik στη θεωρία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής, έντεχνης, εναλλακτικής μουσικής, θεατρικές παραστάσεις και σειρά από δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως οι Δ. Σαμίου, Χ. Αηδονίδη, Νίκο και Γιασεμή Σαραγούδα, Γλυκερία, Ο. Καραμανλή, Γ. Τρανταλίδη, Κ Καστανά, Claire Bloom, Marta Sebestyen, Rob Lane, Kalman Balog, Ross Daly, Ballake Sissoko, Mamak Khadem, Efren Lopez, Niyazi Sayin, Omer Erdogdular, Derya Turkan, Naziha Azzouz, Ahmet Erdogdular κ.α. Από τον Οκτώβριο του 2012 είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

συνθέσεις της Σοφίας Λαμπροπούλου:
https://myspace.com/sofialabropoulou/music/songs
https://soundcloud.com/polis-orchestra/bolero-sofia-lambropoulou

Βασίλης Κετεντζόγλου

Βασίλης Κετεντζόγλου

Ο Βασίλης Κετεντζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ρόδο. Οι μουσικές του σπουδές περιλαμβάνουν τα εξής πτυχία: Master of Music (MMus) από το Royal College of Music με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για οθόνη (κινηματογράφο, τηλεόραση), Bachelor of Music (BMus) από το Royal Holloway University of London, όπως και τα πτυχία Φούγκας, Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας και Κλασικής Κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο. Έχει επίσης παρακολουθήσει το Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics in Perugia (Ιταλία) και μαθήματα φλαμένκο κιθάρας στην Αλμερία και τη Σεβίλλη (Ισπανία). Έχει συνεργαστεί με τις ιδιότητες του κιθαρίστα, ενορχηστρωτή, συνθέτη και μαέστρου με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Γ. Νταλάρα, Ν. Ξυδάκη, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Λιδάκη, Σ. Παπάζογλου, Χ. Τσιαμούλη κ.α., κι έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως: Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Ossipov State Russian Folk Orchestra, Istanbul State Symphony Orchestra, CityMusic Cleveland Orchestra και Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου.

Ερμηνείες του Βασίλη Κετεντζόγλου:

http://www.akilli.tv/video/55880/vassilis-ketentzoglou-un-perdesiz-gitar-performansi.aspx

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Ακουστική συναυλία
Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) & Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) @ΚΕΤ

Σάββατο 26 Απριλίου || 21:00
Είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο: 5 ευρώ.
Διάρκεια: 90'

theatre / performance art / poetry / installation / readings / documentary / creative writing / music
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τ: (00 30) 213 00 40 496(00 30) 213 00 40 496 || Mobile: (00 30) 69.45.34.84.45(00 30) 69.45.34.84.45
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: http://polychorosket.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/kentron.el
Twitter: https://twitter.com/TVControlCenter
Flickr: http://www.flickr.com/photos/79921428@N03/sets
YouTube: http://www.youtube.com/channel/UC0rOD1_SgjuNrkNmx59_sMg?feature=mhee
Vimeo: https://vimeo.com/user16922222/videos
Teaser (παρουσίαση του χώρου): http://www.youtube.com/watch?v=74G9Da77Vxo

Πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 || τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 || τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 || ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια).
Χάρτης GoogleMaps: https://plus.google.com/115399163603766834337/about?gl=fr&hl=en