9ο Eυρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz

Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνουν και φέτος οι Αθηναίοι στην «Τεχνόπολις». Το 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100 Γκάζι) θα ξεκινήσει στις 27 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου όπου για 5 ημέρες θα «παρελάσουν» από την σκηνή 14 από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα του είδους από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης.

 

«Το ενδιαφέρον όλων, μουσικών και κοινού για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ έχει αυξηθεί υπέρμετρα, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ.Φώτης Ιγνατίου. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις υποψηφιότητες για την συμμετοχή του ελληνικού συγκροτήματος.
Φέτος, πρόσθεσε ο κ. Ιγνατίου, η επιτροπή επιλογής είχε μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αφού οι ελληνικές υποψηφιότητες έφθασαν τις 19! Αριθμός πολλαπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με πολύ ποιοτικά συγκροτήματα, που είχε ως αποτέλεσμα τον προβληματισμό της επιτροπής για την τελική της επιλογή, συνέχισε ο κ. Ιγνατίου. Η επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο των Μουσικών Συνόλων Γ. Κατσαρό, τον Διευθυντή της Big Band Γ. Τερεζάκη, τον συνεκδότη του περιοδικού Jazz&Τζαζ Γ. Χαρωνίτη και τον Μουσικό Παραγωγό κ. Π. Τσάρα. Τελικά, αναδείχθηκε το συγκρότημα «Γιάννης Κασσέτας & the Funk Wizards».


Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» κ. Φώτης Ιγνατίου, ανέφερε πως «φέτος περιμένουμε να έρθουν περισσότεροι από 45.000 Αθηναίοι και Αθηναίες στο πενθήμερο αυτό ραντεβού με την Τζαζ».
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν από τρεις συναυλίες την ημέρα, η ώρα έναρξης των οποίων έχει καθοριστεί για τις 21.00 και η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυκτα. Όπως κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα η «Big Band» του Δήμου Αθηναίων θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Τετάρτη 27.05

21.00 Grand opening από την «Big Band» του Δήμου Αθηναίων ( δείγμα βίντεο )
22.00 Benni Chawes (Δανία) (δείγμα βίντεο)
23.00 ?ngela Tr?ndle & Mosaik (Αυστρία) ( δείγμα βίντεο )

Πέμπτη 28.05

21.00 Nordic Sounds (Εσθονία) ( δείγμα βίντεο)
22.00 Teun Verbruggen "Warped Dreamer" (Βέλγιο)
23.00 Γιάννης Κασσέτας & the funk wizards (Ελλάδα) ( δείγμα βίντεο)

Παρασκευή 29.05

21.00 Jerez-Texas (Ισπανία)  ( δείγμα βίντεο)
22.00 Wired Paradise (Ολλανδία) ( δείγμα βίντεο)
23.00 Marco di Gennaro & Luca Velotti Duo (Ιταλία)

Σάββατο 30.05

21.00 Kaisa Kulmala-Trio (Φινλανδία)  ( δείγμα βίντεο)
22.00 Miriam Bayle Band (Τσεχία)
23.00 Maria Jo?o Quartet (Πορτογαλία) ( δείγμα βίντεο)

Κυριακή 31.05

21.00 The David Kollar Band (Σλοβακία)  ( δείγμα βίντεο)
22.00 Maxime Bender Group (Λουξεμβούργο)
23.00 Aved-Fenyvesi Quartet (Ουγγαρία)

Χορηγός: το ουίσκι «Haig»
Χορηγοί επικοινωνίας: οι εφημερίδες «Πρώτο Θέμα», «Αξία» και «Metrorama»