«Ιστορίες απο την Φουκουσίμα»

Αφίσα, «Ιστορίες απο την Φουκουσίμα» Αφίσα, «Ιστορίες απο την Φουκουσίμα»

Η συναυλία στις 8 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» γίνεται για την παρουσίαση στο ελληνικό κοινό της δράσης του οργανισμού "Keys of Change" με παρουσίαση αντιπροσωπευτικού φωτογραφικού υλικού και βίντεο που συλλέχθηκε από όλα τα ταξίδια ανά τον κόσμο και δείχνει ζωντανά την δύναμη που έχει η μουσική να επικοινωνήσει μηνύματα, διαθέσεις και προθέσεις χωρίς την ανάγκη κάποιας λεκτικής μορφής επικοινωνίας σε ανθρώπους με τόσο διαφορετικές πολιτισμικές και κοινωνικές καταβολές.

Μέρος του υλικού παρουσιάστηκε επίσης στα πλαίσια του "TedX Athens" το 2013. Η συναυλία αυτή έχει επίσης τον χαρακτήρα της οικονομικής υποστήριξης των δράσεων ανά τον κόσμο του οργανισμού που κινείται αυτοχρηματοδοτούμενος και καταφέρνει τελικά να φέρει εις πέρας μεγάλες γεωγραφικά και από άποψη εξόδων αποστολές. Η τελευταία πρόκληση είναι αυτή της ένωσης 30 μαθητών από την Φουκουσίμα στον Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πιανίστας Πάνος Καράν, με βάση το Λονδίνο, δημιούργησε το 2011 το «Keys of Change» (www.keysofchange.org), μία πλατφόρμα ιδεών και πράξης για ανθρώπους με διάθεση προσφοράς και κοινό άξονα τη μουσική. Ήδη, το «Κeys of Change» έχει ταξιδέψει στον Αμαζόνιο, στη Σιέρα Λεόνε, στην Ουγκάντα, την Ιαπωνία και την Ινδία, την Ελλάδα (σε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία, και σε ομάδες απεξάρτησης) με τον Πάνο Καράν, τον Ζαχαρία Ταρπάγκο και τους συνεργάτες τους για να προσφέρουν χαρά και να ενώνουν τους ανθρώπους, αλλά και να τιμούν το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τέσσερα από τα πρότζεκτ ήταν στην Ιαπωνία, στη Φουκουσίμα, μετά τον σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα. Έφεραν την κλασική μουσική σε εκατοντάδες επιζώντες σε καταυλισμούς και προσωρινά καταλύματα και μοιράστηκαν το μήνυμα «Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει». Στα δύο από τα τέσσερα αυτά πρότζεκτ ο Πάνος Καράν μαζί με τον φλαουτίστα Ζαχαρία Ταρπάγκο πήγαν στην ταλαιπωρημένη περιοχή για να παίξουν μουσική για μαθητές, και μαζί με τους μαθητές καταφέρνοντας να ενώσουν 300 μαθητές στην σκηνή σε συναυλιακές δραστηριότητες με απαιτητικό πρόγραμμα (5ο Κοντσέρτο του Μπετόβεν για πιάνο, 3ο Κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινοφ).

Στις 2 Απριλίου του 2014 το "Keys of Change" μαζί με τριάντα μαθητές από την Fukushima θα ενωθούν σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές παγκοσμίως. Την σκηνή του Queen Elizabeth Hall, στο Southbank Centre του Λονδίνου.

Πρόγραμμα Συναυλίας:

J.S.Bach/Liszt "Prelude and Fugue in A minor"

F.Say "Black Earth"

F.Chopin "Nocturne in E minor" Op. Posth.,"Waltz in E minor" Op.
Posth., "Barcarolle" Op. 60

F.Liszt "Hungarian Rhapsody No. 6"

Διάλειμμα

G.P.Telemann "Fantasy No 12" for solo flute

F.Schubert "Introduction and Variations, D.802" for flute and piano

 

 

Πληροφορίες
«Ιστορίες απο την Φουκουσίμα»
Φιλανθρωπική συναυλία
για ενίσχυση των δραστηριοτήτων του «Keys of Change» στην Ιαπωνία

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014
Ώρα: 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
10561 Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων:12€, 10€ και 5€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/517859251645614
Διοργάνωση: ARTE ATENE