Συναυλία Κλασικής ΚιθάραςΜια πλειάδα ερμηνευτών θα παρουσιάσουν επιλεγμένες συνθέσεις από το ρεπερτόριο του εικοστού αιώνα με κοινό παρανομαστή τον επηρεασμό, την επίδραση και τον δανεισμό στοιχείων από την πλούσια μουσική παράδοση του τόπου του εκάστοτε συνθέτη (Κούβα, Ανδαλουσία, Τρανσυλβανία, Ελλάδα) καθώς και τον συνδυασμό του έντονου ρυθμικού στοιχείoυ με τη χορευτική διάθεση.

Συγκεκριμένα οι «μουσικές εικόνες» που θα ερμηνευτούν είναι βασισμένες σε έργα των Δημήτρη Τσούκα, Leo Brouwer, Manuel De Falla, Bela Bartok και Joaquin Rodrigo.

Επίσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά κομμάτια διασκευασμένα για κιθάρα καθώς και μια διασκευή του περίφημου ?Concerto de Aranjuez? για σόλο κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων στα πλαίσια μιας προσπάθειας, αφενός να εμπλουτιστεί το καθαριστικό ρεπερτόριο και αφετέρου να αποδοθεί πιστά ο ορχηστρικός ήχος και να διατηρηθεί όσο το δυνατόν ο ενορχηστρωτικός χαρακτήρας ενός κονσέρτου από ορχήστρα μουσικής δωματίου.

flier

Στην συναυλία θα συμμετέχουν και οι εξέχοντες κιθαριστές Κώστας Κηρολύτης, Διονυσία Τροντή και το κουαρτέτο Arte Quartet.

To Artmag.gr διαθέτει για αυτή τη συναυλία τρεις διπλές προσκλήσεις που θα δοθούν με κλήρωση. Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα από το περιοδικό μας.


Συναυλία Κλασικής Κιθάρας: «Μουσικές Εικόνες εμπνευσμένες από τον ρυθμό και την παράδοση»

Athenaeum International Cultural Center, Ανδριανού 3, Πλάκα
Τηλ. 210 3211987-55 & 49

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 9ο Eυρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz DEPECHE MODE LIVE! »