Συναυλία πρωτότυπης μουσικής «Στα χρώματα εκείνης της αυγής» στην Ρόδο

Επίσημη αφίσα Επίσημη αφίσα

Συναυλία πρωτότυπης μουσικής «Στα χρώματα εκείνης της αυγής», με έργα για πιάνο και ορχήστρα την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, στις 21:30, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη».

 Η Ρόδια μουσικοσυνθέτης Memnune παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, τη Συλλογή 16 Συμφωνικών Ποιημάτων, Έργο 1ο, στη συναυλία με έργα για πιάνο και ορχήστρα, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

Δεκαέξι μοναδικά έργα για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων αποτυπώνουν έντονα συναισθήματα και εσωτερικές αναζητήσεις της καλλιτέχνιδος και αποκαλύπτουν μέσα από το μέτρο και το εύρος της ορχηστρικής μουσικής μυστικές πτυχές και θαμμένες εμπειρίες από τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου με έντονα βιώματα. Με μουσικούς ήχους που εμπνέονται από την Ανατολή αλλά και την Ελληνική Παράδοση, έργα σύγχρονης μουσικής με σολιστικές προκλήσεις, η συλλογή αποτελεί ένα αμάλγαμα ήχων και συναισθημάτων που έχουν χαράξει την ιστορία αυτής της γωνιάς της γης.

Τα έργα ερμηνεύει η ίδια η συνθέτης με τη συνοδεία της ορχήστρας Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, Διευθυντή Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Διευθυντή του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα, ομάδα κρουστών από ντόπιους μουσικούς υπό την επίβλεψη του Νίκου Χασάπη συμπληρώνουν μοναδικά το ιδιαίτερο ηχόχρωμα που έχει το μουσικό έργο της Memnune. Συμμετέχει φιλικά και η Μικτή Χορωδία της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

Στοιχεία παράστασης
Τίτλος: «Στα χρώματα εκείνης της αυγής»
Τόπος: Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»,Ρόδος
Ημερομηνία: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013
Ώρα: 21:30
Γενική είσοδος: 16€
Επιμέλεια προβολής: Μιχάλης Καβουκλής για την mgk.advertising
Επιμέλεια φωτισμού και ήχου
Ηχογράφηση: Music Spot – Πάρις Κατσέλας
Βιντεοσκόπηση: Ωμέγα TV