Με Μουσικές εξαίσιες, με φωνές - 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη

Mε ποιο βαθμό η μεγάλη ποίηση μπορεί να προσεγγισθεί από τις άλλες Τέχνες; Ποιες είναι οι δυνατότητες δημιουργίας νέου καλλιτεχνικού έργου και ποια τα όρια;

Με το σκεπτικό αυτό, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών αναπτύσσει πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων στην Αθήνα, με αναφορά στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και παραστάσεις (performances), εικαστική έκθεση, έκθεση ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού, video art, επιστημονική ημερίδα και καλλιτεχνικές δράσεις με νέους δημιουργούς (βραδιές ποίησης, αφηγηματικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις).

 

Το πρόγραμμα δράσεων ξεκινά με μία εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης:

Μουσείο Ακρόπολης, 19 Ιουνίου, 21:30

ΠΟΙΗΣΗ & ΜΟΥΣΙΚΗ με έμπνευση το ποίημα ΦΩΝΕΣ του Κ. Π. Καβάφη
Σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Το διεθνούς φήμης κουαρτέτο εγχόρδων Ντανέλ www.quatuordanel.eu , γνωστό για τις τολμηρές και γεμάτες ενθουσιασμό ερμηνείες του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για τη βραδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το πρόγραμμα συνδυάζει την ποίηση του Καβάφη με έργα των Κνάιφελ, Ρασκάτοφ, Σοστακόβιτς και Τσαικόφσκι. Στο πρόγραμμα συμμετέχει η πολυβραβευμένη δραματική σοπράνο Ελένα Βασίλιεβα, που πρόσφατα, (Μάρτιος 2013) έκανε το ντεμπούτο της στη Σκάλα ως πρωταγωνίστρια στην όπερα του Ρασκάτοφ Η καρδιά του σκύλου.

 

dimitris lignadis c archeio ethnikou theatrou

Ποιήματα του Καβάφη διαβάζει o ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Πληροφορίες: 210 3312781-5 (Δευτ.-Παρ. 09.00-15.00)