Dulce Pontes

Dulce Pontes Dulce Pontes

Η Dulce Pontes, μια από τις σημαντικότερες φωνές της Μεσογείου και πολυαγαπημένη ερμηνεύτρια στο ελληνικό κοινό, επιστρέφει την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 στην Αθήνα στο θέατρο Λυκαβηττού για μία συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Ennio Morricone, ενώ νωρίτερα -τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013- θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών).

Η Dolce Pontes θα ερμηνεύσει αγαπημένα κομμάτια του σπουδαίου συνθέτη από τον κινηματογράφο, και όχι μόνο, για να τιμήσει την υπέροχη συνεργασία τους που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του album "FOCUS – Ennio Morricone & Dulce Pontes", καθώς επίσης και fados της Ιβηρικής χερσονήσου και γνωστές επιτυχίες της.
Ο Ennio Morricone, σαγηνευμένος από το τεράστιο ταλέντο της σπουδαίας πορτογαλίδας ερμηνεύτριας, έλαβε και ο ίδιος μέρος στην ηχογράφηση του album τους, το οποίο παρουσιάστηκε σε σειρά συναυλιών σε Ρώμη, Μιλάνο, Παρίσι, Τόκυο, Αμερική, Λισαβόνα, Μαδρίτη, Λονδίνο, Βερόνα και τώρα είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να χειροκροτήσει αυτή τη συνεργασία.

Η Dulce Pontes δικαίως έχει αναδειχθεί σε σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και οι καλλιτεχνικές της αναζητήσεις δεν γνωρίζουν όρια και σύνορα. Θεωρείται διάδοχος της Amalia Rodriguez και ο κριτικός Phil Gallo του Variety έγραψε για τη φωνή της: «είναι ένα κράμα μεταξύ Ella Fitzgerald και Nusrat Fateh Ali Khan.» Επίσης, έχουν αναφέρει κριτικοί για την Dulce Pontes:
«Η DULCE PONTES ανανεώνει με μεγάλη επιτυχία την πορτογαλέζικη παραδοσιακή μουσική και τα fados.» (THE GAZETTE - Kαναδάς)
«D. PONTES μια φωνή εκπληκτική» (ΤΗΕ REPUBBLICA - Iταλία)
«Μια φωνή που δημιουργεί νοσταλγία» (EL MUNDO - Ισπανία)
«Φωνή αυθεντικά συναισθηματική» (LA VANGUARDIA - Iσπανία)
«Μια φωνή καταπληκτική, ευαίσθητη, νοσταλγική, αρμονική, συναισθηματικά διαπεραστική.» (NEW YORK TIMES-ΗΠΑ)

Λίγα λόγια για την Dulce Pontes:

Έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συνεργασίες με τους Jose Carreras, Cesaria Evora, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Nunez, the Chieftains, Paco Pena, Estrella Morente, Andrea Bocelli (με το "O Mar e Tu", ένα ντουέτο που η Pontes τραγούδησε στα πορτογαλικά και ο Bocelli στα ναπολιτάνικα), Ennio Morricone, αλλά και συμπράξεις με τους έλληνες Γιώργο Νταλάρα, Στέφανο Κορκολή και Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Τραγουδά επίσης στα ισπανικά, ιταλικά, αγγλικά, αραβικά και ελληνικά ενώ έχει περιοδεύσει επανειλημμένα στην Ευρώπη, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Βραζιλία και Μεξικό, εμφανιζόμενη στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών ξεσηκώνοντας παντού τους ακροατές όπου κι αν εμφανίζεται.
Το τραγούδι της "Cancao do mar" (Το τραγούδι της θάλασσας) μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες της, ήταν το soundtrack της ταινίας "Primal Fear" με τον Richard Gere. Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε και από την Sarah Brightman με τίτλο "Harem".
Ακολουθεί η μεγάλη στροφή που επιχειρεί στην καριέρα της, η επιστροφή της στα fados με το διπλό cd αφιερωμένο στη μεγάλη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez με τίτλο "O coracao tem tres portas" (Η καρδιά έχει 3 πόρτες), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Όμορφη πόλη» στα πορτογαλικά. Για να γιορτάσει τα 20 χρόνια παρουσίας της στη διεθνή μουσική σκηνή ηχογραφεί το τελευταίο της διπλό cd "Momentos". Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει στο studio την ηχογράφηση της νέας της δουλειάς "Nudez" και είναι έτοιμη για την παρουσίαση της οπερέτας του Astor Piazzolla "Maria de Buenos Aires".

Όπως απέδειξε με τα χρόνια και τις δισκογραφικές δουλειές της, η Dulce κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να επαναλαμβάνει πράγματα που ήδη έχουν γίνει. Η φωνή της δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο στιλ ούτε εντάσσεται μέσα σε κάποια σύνορα – πλαίσια. Ο τρόπος που τραγουδάει ροκ, ποπ, φάδο ή κάποιο τραγούδι άλλης χώρας είναι από μόνος του ένα είδος μουσικής και η ερμηνεία της είναι μοναδική και αλάνθαστη.
Κάτι που θα μπορεί να διαπιστώσει το ελληνικό κοινό τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών και την Τρίτη 16 Ιουλίου στο θέατρο Λυκαβηττού.

Την Dulce Pontes συνοδεύουν οι:

  • Luis Pontes acoustic guitar,
  • Fernando Silva portuguese guitar,
  • Juan Carlos Cambas piano,
  • Frederico Gato acoustic bass,
  • Joao Ferreira drums – percussion,
  • Amadeu Magalhaes bagpipe – flute – cavaquinho – concertina

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες

Dulce Pontes
Η μαγική φωνή της Μεσογείου
Ένας μοναδικός τρόπος ερμηνείας.

Συναυλία – αφιέρωμα στον Ennio Morricone
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 στο θέατρο Λυκαβηττού
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Ώρα έναρξης στο θέατρο Λυκαβηττού: 21.00
Ώρα έναρξης στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών: 21.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ:

• Ταμεία : Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
• Εισιτήρια online : www.ticketservices.gr
• Τηλεφωνική αγορά : 210 7234567
210 6728080 ELVA

Έναρξη προπώλησης για το θέατρο Λυκαβηττού: Δευτέρα 27 Μαΐου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ:
VIP (αριθμημένες): 45 ευρώ
Κάτω διάζωμα: 35 ευρώ
Άνω διάζωμα: 25 ευρώ
Φοιτητικό- ανέργων: 20 ευρώ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
www.elvaevents.gr