Μasterclass και ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας

Αφίσα, Ρομπέρτο Αουσέλ Αφίσα, Ρομπέρτο Αουσέλ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, ο διάσημος σολίστ Ρομπέρτο Αουσέλ θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα από τη μπαρόκ και τη σύγχρονη εποχή των:
S. L. Weiss (Σίλβιους Λεοπόλντ Βάις), D. Scarlatti (Ντομένικο Σκαρλάτι), J. Obrovska (Γιάννα Ομπρόβσκα), A. Ruiz Pipo (Αντόνιο Ρουίζ Πίπο) καθώς και των δύο μεγάλων Αργεντινών συνθετών Astor Piazzolla (Αστορ Πιατσόλα) και Atahualpa Yupanqui (Αταουάλπα Γιουπάνκι).

Τα έργα του Atahualpa Yupanqui, βασισμένα στην λαϊκή παραδοσιακή μουσική της Αργεντινής, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ρομπέρτο Αουσέλ, ο οποίος τα έχει διασκευάσει και ηχογραφήσει με τον γενικό τίτλο "La paloma enamorada"

Αίθουσα Διδασκαλίας  της Μουσικής Βιβλιοθήκης

MASTERCLASS ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Την εβδομάδα 11-15 Μαρτίου 2013, ο Ρομπέρτο Αουσέλ θα διδάξει σε ένα masterclass, που απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής κιθάρας προχωρημένου επιπέδου, απόφοιτους και νέους σολίστ, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν είτε με την ιδιότητα του ενεργού μέλους είτε με την ιδιότητα του τακτικού ακροατή.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, www.sfm.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους διεξαγωγής, τις αιτήσεις και την εγγραφή στο masterclass

Συμμετοχή
Ενεργά μέλη 120 ευρώ (3 μαθήματα),
Ακροατές 40 ευρώ,
Δελτίο ημερήσιας εισόδου 10 ευρώ
Κατάθεση αιτήσεων μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου

ROBERTO AUSSEL

Ρομπέρτο ΑουσέλO Ρομπέρτο Αουσέλ γεννήθηκε το 1954 στη Λα Πλάτα της Αργεντινής και σπούδασε κιθάρα με τον Jorge Martinez Zarate. Εχει κερδίσει τα πρώτα βραβεία σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι:
International Guitar Festival Radio France στη Γαλλία, Guitar Festival Porto Alegre στη Βραζιλία και Alirio Diaz de Caracas στη Βενεζουέλα.

Με διεθνή καριέρα στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Λατινική Αμερική και με σημαντική δισκογραφία στο ενεργητικό του, έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς και τον κόσμο της κιθάρας σαν ένας σπουδαίος σολίστ που ξεχωρίζει για την εκφραστικότητα της ερμηνείας του και την γεμάτη ηχοχρώματα τεχνική του.

Εχει προσεγγίσει με ιδιαίτερη έμφαση το σύγχρονο ρεπερτόριο της κιθάρας και έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες του 20ουοαιώνα ερμηνεύοντας και ηχογραφώντας σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση τα έργα τους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Astor Piazzolla του αφιέρωσε τα πρώτα έργα που συνέθεσε για την κιθάρα, τα περίφημα "Cinco Piezas".

Ο Ρομπέρτο Αουσέλ διευθύνει την σειρά εκδόσεων της κιθάρας του οίκου Henry Lemoine και διδάσκει στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας. Το 1999 τιμήθηκε στην Αργεντινή με το σημαντικό βραβείο Konex "Platinum"

Με την παράκληση της δημοσίευσης
Πληροφορίες: Ολγα Καλογρηάδου, τηλ. 6974108164

Πληροφορίες

Μasterclass και ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας
διοργανώνει τον Μάρτιο στο Μέγαρο
ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
με τον διάσημο Αργεντινό σολίστ Ρομπέρτο Αουσέλ

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Τιμές εισιτηρίων:
12 & 20 ευρώ

Ειδικές τιμές:
5 & 8 ευρώ για φοιτητές, νέους, ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους

Εναρξη προπώλησης: Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου
τηλ. 210-7282 333, www.megaron.gr