«Ο Πιερότος είναι θυμωμένος με το φεγγάρι» κι άλλες ιστορίες...

Δύο νέους Έλληνες σολίστ που συνεχίζουν τις σπουδές τους στη Γερμανία, δίνοντας παράλληλα ρεσιτάλ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τον τσελίστα Μιχάλη Χόιπελ και τον πιανίστα Μάρκο Κώτσια, φιλοξενεί το Σάββατο 31 Μαρτίου ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός.
Το πρώτο μέρος, ξεκινά με τη Σονάτα σε ρε ελάσσονα για τσέλο και πιάνο του Claude Debussy, με υπότιτλο «Ο πιερότος είναι θυμωμένος με το φεγγάρι», έργο που έγραψε ο συνθέτης λίγο πριν τον θάνατό του, κι ενώ η υγεία του ήταν ήδη κλωνισμένη, με το οποίο εγκαινιάζει νέες τεχνικές για το βιολοντσέλο όπως το pizzicato με το αριστερό χέρι, το spiccato και το flautando, καθιστώντας το έργο εξαιρετικά απαιτητικό. Συνεχίζουν με τη Σονάτα νο 3 σε λα μείζονα του Ludwig van Beethoven, που αν και γράφτηκε «μεταξύ δακρύων και πένθους», όπως σημειώνει ο ίδιος ο συνθέτης σε μια από τις παρτιτούρες, είναι μια από τις πιο αγαπημένες του κοινού χάρη στην παθιασμένη εκφραστικότητα, τη λυρική μελωδικότητα και την καθαρότητα της φόρμας.

Markos Kotsias1

Ακολουθεί το μοναδικό σωζόμενο έργο για arpeggione, ένα όργανο μεταξύ κιθάρας και βιολοντσέλου η ιστορία του οποίου διήρκεσε μόνο 4 χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο για arpeggione και πιάνο του Franz Schubert, θα ακουστεί σε μεταγραφή για τσέλο και πιάνο, ένα έργο με διττό χαρακτήρα, αφού προκαλεί συναισθήματα ευθυμίας και μελαγχολίας μαζί. Λίγο πριν το τέλος, η σπουδή έργο 25, νο 7 του Frédéric Chopin, γνωστή για τον ''τσελλιστικό'' της λυρικό χαρακτήρα, και το πρόγραμμα κλείνουν ένας κωμικός, βαρύγδουπος ελέφαντας και ένας λυρικός λευκός κύκνος, από τη σουίτα ''το καρναβάλι των ζώων'' του Γάλλου συνθέτη Camile Saint- Saëns.
Πληροφορίες
«Ο Πιερότος είναι θυμωμένος με το φεγγάρι» κι άλλες ιστορίες...
για Βιολοντσέλο και Πιάνο
  • Μιχάλης Χόιπελ, τσέλο
  • Μάρκος Κώτσιας, πιάνο
Σάββατο 31 Μαρτίου, ώρα 20:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Οργάνωση παραγωγής: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Orchestre National de Jazz@Gazarte The American Jazz Standarts@Baba Au Rum Bar! »