Οι κυρίες τραγουδούν και...μπλουζ

Μπαίνουμε στο αναπαλαιωμένο προπολεμικό βαγόνι-ρεστοράν του θρυλικού Orient Express του 1924 .Η ώρα είναι 9.30 και το τρένο είναι έτοιμο προς αναχώρηση. Με το τρίτο σφύριγμα οι πόρτες κλείνουν,τα φώτα χαμηλώνουν και αρχίζει ένα ταξίδι μυσταγωγικό, μεθυστικό, μια νυχτερινή ξενάγηση σ'άλλες εποχές ,σ'άλλες κουλτούρες, με πυξίδα τη μουσική.

Συνοδοί μας στο ταξίδι η Σουζάνα και η Ελένη Βουγιουκλή, δύο κυρίες από την Ξάνθη που από τα οχτώ τους χρόνια ανακαλύπτουν κι αποκαλύπτουν, μελετούν και ερμηνεύουν με τον δικό τους μαγευτικό τρόπο μουσικές και τραγούδια του κόσμου. Μες στο ταξιδιωτικό τους βαλιτσάκι έχουν το πιάνο,την κιθάρα τους, τις αιθέριες φωνές τους, όλο το ρομαντισμό και την αίγλη μιας περασμένης εποχής, τη γλυκιά μυρωδιά της παράδοσης. Μέσα σε μιάμιση ώρα θα προλάβουμε μαζί τους να διασχίσουμε τη Μεσόγειο, από την Πορτογαλία με τα φάντο ως την Τουρκιά με τα σμυρναίικα, και να γυρίσουμε τα Βαλκάνια,απ΄την Ελλάδα με το ρεμπέτικο ως τη Ρουμανία με τα τσιγγάνικα τραγούδια. Θα κάνουμε μάλιστα και μια γρήγορη βόλτα στην "άλλη όχθη" με αμερικάνικα μπλούζ και μπαλάντες.

sing-blues2

"Οι κυρίες τραγουδούν και...μπλουζ" είναι μια μουσική παράσταση πρωτότυπη και διδακτική αφού φέρνει τον θεατή σε επαφή με είδη μουσικής με τα οποία το ευρύ κοινό δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο. Κυρίως όμως, και πάνω απ'όλα ,είναι μια παράσταση με ατμόσφαιρα! Τα φώτα, τα κοστούμια, η κίνηση των κοριτσιών, το ίδιο το βαγόνι με τα ξύλινα τραπέζια και τα κεριά, και βέβαια οι φωνές των κοριτσιών δημιουργούν μια μαγευτική,ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα κ ένα αίσθημα γαλήνης που ο θεατής κουβαλάει μαζί του για αρκετή ώρα μετά το τέλος της παράστασης.

Το μόνο ψεγάδι που μπορώ να βρω είναι το φαγητό που σερβίρεται προαιρετικά στο διάλειμμα της παράστασης το οποίο είναι μέτριο ποιοτικά και υπερτιμημένο.